NavMenu

Kod Nove Varoši u planu gradnja turističkog auto-kampa (FOTO)

Izvor: eKapija Utorak, 16.08.2022. 14:13
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Dina projekt)
U selu Radijevići u Novoj Varoši u planu je parterno uređenje prostora u funkciji turističkog auto-kampa sa postavljanjem pratećih sadržaja.

Planirano je uređenje parcele uz uslov održavanja visokog kvaliteta životne sredine sa obezbeđenim servisnim punktovima za dnevni boravak posetilaca, a to su parking mesta za auto kampere - kamp kućice na točkovima i kamp prikolice i mesta za šatore; zatim obezbeđeni sanitarno-higijenski uslovi u sanitarnim čvorovima i tuš kabinama planiranim u okviru nadstrešnice-vidikovca, odmorišta sa zaklonom, dečija igrališta, posude - korpe i kontejneri za čvrsti otpad i dr. prateći mobilijar, u cilju razvoja turizma i prezentacije zaštićenog područja .

Minimalni kapacitet ovog kampa je 15 kamp mesta. Zbog konfiguracije terena i stvaranja adekvatnih uslova za parkiranje, površina jednog mesta za auto kamp i kamp prikolicu iznosi cca 70 m2, a površina za šator cca 30 m2.

Ukupna površina prostora za uređenje kampa u ovoj zoni-režimu zaštite II stepena prirodnog dobra i u užoj zoni sanitarne zaštite voda (zona II ), iznosi 2.957 m2.

U okviru kampa je obavezno postavljanje mobilnih ili montažno-demontažnih sanitarnih čvorova kao i tuš kabina.Taj sanitarni blok je planiran u okviru nadstrešnice koja će biti u funkciji vidikovca. U okviru vidikovca je prostor prijemnog pulta - recepcije za prijem kampera.

Zelenim travnatim površinama, zatim zasadima niskog autohtonog rastinja pored lokalnog puta, zasadima lišćara i četinara na parking mestima kampera obogatiti i proširiti prirodni fond ovog dela parcele koji je jako oskudan.

U kampu je planiran pristupni put unutar samog kampa, širine 6m , nasut kamenom rizlom, mestimično popločan kamenim pločama sa ulazom i izlazom na javni, lokalni put.

Sa obe strane pristupnog puta planirana su parking mesta za autokampere i auto prikolice. Parkiranje ostalih putničkih vozila je moguće samo ako su parkinzi auto kampera slobodni.

Pristup auto kampu je strogo kontrolisan kao i korišćenje vidikovca za turiste koji uživaju u splavarenju po Uvačkom jezeru i pešačenjem obilaze jezero, uređenim pešačkim stazama.

Deo prostora je planiran za šatore, dečije igralište sa mobilijarom, klupe senila-pečurke i montažno demontažni
objekat vidikovac sa sanitarnim blokom.

U cilju zaštite svih vrsta ptica i slepih miševa auto kamp će biti osvetljen sa izvorom svetlosti usmerenom ka tlu bez jakih svetlosnih izvora, reklama, lasera, rotirajućih reflektora i sl.izvora koji se usmeravaju ka nebu.

Kamp će biti pod kontrolom redara sa jasno propisanim pravilima ponašanja i reda u kampu.

Investitor je privatno lice, a urbanistički projekat je uradila agencija Dina projekt iz Prijepolja.

A.K.


Fotogalerija
Auto kamp Radijevići
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.