NavMenu

NIS razvija sopstvene reagense - Raspisan tender za ekspertsku podršku

Izvor: eKapija Petak, 12.08.2022. 09:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pix One/shutterstock.com)Ilustracija
Naftna industrija Srbije raspisala je tender za ekspertsku podršku za perspektivu razvoja novih hemikalija.

Kako je navedeno u tehnničkom zadatku, cilj nabavke je ekspertska podrška u procesu proučavanja sastava svih klasa reagenasa koji se koriste u naftnoj industriji (inhibitori taloženja soli, inhibitori korozije, hemikalije za poboljšanje tečljivosti, deparafinatori, deemulgatori i dr.), kao i proučavanje tržišta dostupnih sastavnih komponenti hemikalija, što će omogućiti da se utvrdi perspektiva za razvoj hemikalija pomoću tehnoloških resursa NIS-a.

- Mogućnost proizvodnje sopstvenih reagenasa je od velikog značaja i predstavlja aktuelan zadatak s obzirom da potencijale probleme sa uvozom stranih hemikalija koji mogu nastati u narednom periodu. Osim toga, razvoj sopstvenih hemikalija će omogućiti još jedan vid širenja delatnosti NIS-a na trećem tržištu - ističe se u tenderskoj dokumentaciji


Klase jedinjenja koje ispitivanje treba da obuhvata su inhibitori kamenca, korozije i parafina/hemikalije za snižavanje tačke tečenja, rastvarači organskih naslaga (ASPN), deemulgatori i baktericidi.

Detaljnije OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.