NavMenu

NBS: Bez poskupljenja bankarskih naknada narednih godinu dana

Izvor: Beta Četvrtak, 11.08.2022. 14:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/rupixen)Ilustracija
Banke u Srbiji u narednih godinu dana neće podizati naknade i provizije, izjavila je danas guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.

Ona je na konferenciji za novinare potvrdila da su se tom odlukom saglasile sve banke u Srbiji.

- Banke koje su podizale svoje naknade i provizije od 1. januara 2021. godine do danas prihvatile su da godinu dana, počev od 1. septembra, te provizije i naknade naplaćuju uz umanjenje od 30%, ali ne ispod visine koja je važila pre povećanja - rekla je Tabaković.

Izvršni odbor NBS danas je, kako je navela, usvojio i odluku o platnom računu sa osnovnim platnim uslugama.

- Građanima će trošak biti 150 dinara mesečno za održavanje osnovnog dinarskog tekućeg računa, besplatno će moći da podižu gotovinu sa šaltera i bankomata svoje banke, a imaće besplatno i debitnu karticu - kazala je Tabaković.

U okviru tog paketa biće i mobilno i elektronsko bankarstvo i neograničen broj transakcija QR kodom na prodajnim mestima.

Banke koje naplaćuju naloge putem mobilnog i elektronskog bankarstva, obračunavaće popust od 30% u odnosu na visinu tih naknada i provizija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.