NavMenu

Iz Inđije prve gume krenule za američko tržište

Izvor: eKapija Sreda, 10.08.2022. 14:19
Komentari
Podeli
Prva isporuka 540 guma proizvedenih u pogonu kompanije Toyo Tire Srbija u Inđiji krenula je danas put Severne Amerike, navedeno je na sajtu grada.

Generalni direktor Toyo Tire Srbija, Joji Imura rekao je tom prilikom da je "ovo prva isporuka iz Toyo Tire Srbija za američko tržište. Potrošači u Americi će već za par meseci voziti svoje automobile sa gumama proizvedenim u ovoj fabrici".

- Naš sledeći cilj je dostizanje proizvodnje punim kapacitetom. Već se osećam ushićenim kad pomislim da će za manje od godinu dana ovaj utovarni prostor biti prepun naših proizvoda, pripremajući se da krenu na put širom sveta" - naveo je on.

Ajkut Gidergi, direktor fabrike u Inđiji rekao je da je ova "fabrika u Srbiji veoma važna za čitavu Toyo Tire korporaciju, i postoje velika očekivanja da će se upravo ovde proizvoditi najkonkurentniji proizvodi".

Toyo Tire Srbija je prvi evropski pogon japanske kompanije Toyo Tire Corporation koji se nalazi u severoistočnoj radnoj zoni u Inđiji. Kompanija je u Srbiji osnovana 4. oktobra 2019.godine, prvi ašov zaboden je 15. decembra 2020, a danas (9. avgusta) otišla je prva isporuka guma.

Kako je navedeno na sajtu Inđije, zvanična ceremonija otvaranja biće održana u decembru ove godine, kada će i svi objekti biti spremni.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.