NavMenu

Berane će biti regionalni zdravstveni centar za sever države - Vlada planira ulaganja, pomaže i dijaspora

Izvor: RTCG Nedelja, 07.08.2022. 15:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Silas Camargo Silão)Ilustracija
Berane će biti regionalni zdravstveni centar za sjever države, čime će građanima više opština biti dostupnija efikasna zdravstvena zaštita na svim nivoima, poručio je ministar Dragoslav Šćekić. Prvi čovjek crnogorskog zdravstva zahvalio se i dijaspori koja ulaže značajna sredstva u unapređenje uslova rada u rožajskom Domu zdravlja.

Uslovi rada u rožajskom domu zdravlja i Službi hitne pomoći za sada nijesu na zavidnom nivou, zajednički je zaključak nekoliko medicinskih radnika koji nijesu htjeli da govore pred kamerom. Da bi ublažila probleme, dijaspora je u minulom periodu uložila blizu pola miliona eura u infrastrukturu objekta, vozni park i medicinsku opremu među kojom se našao i savremeni rendgen aparat.

Kako kaže Sadrija Sako Dacić, biznismen koji živi i radi Njemačkoj, kao dijaspora su spremni da investiraju.

- U tome je paketu i Dom zdravlja, vidjećemo gdje su prioriteti, nešto tu treba da se radi, neophodno, brzo - smatra Dacić.

Menadžment Doma zdravlja ključne izazove rješavaće u saradnji sa resornim ministarstvom i donatorima.

Po ocjeni Nevzete Pepić, direktorice Doma zdravlja, ono što je prioritet u radu za naredni period je adaptacija i rekonstrukcija prilaznog dijela zgradi.

Građani sjevera imaće bolju i dostupniju zdravstvenu zaštitu, kaže ministar Šćekić. Vlada za to ima konkretan plan.

- U Beranama će biti Regionalni bolnički centar i na taj način će doći do značajnog unapređenja zdravstvene usluge a to će značajno pomoći i DZ i Hitnoj medicinskoj pomoći u Rožajama, i svim ostalima u okruženju, regionu, zdravstvenim ustanovama i našim građanima. Zaključkom Vlade su već opredijeljena sredstva u pravcu unapređenja i to nijesu mala sredstva - smatra Šćekić.

Vlada će, kako je najavljeno, u narednom periodu ulagati značajan trud i u oporavak lokalnih zdravstvenih ustanova kako bi se stručni medicinski kadar zadržao na sjeveru a građani stekli više povjerenja u zdravstvo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.