NavMenu

Mali: Od početka primene novog zakona izdato dva miliona elektronskih faktura

Izvor: Beta Subota, 06.08.2022. 10:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Saklakova/shutterstock.com)Ilustracija
Od 1. maja ove godine, od kada je na snazi Zakon o elektronskom fakturisanju, izdato je dva miliona elektronskih računa, saopštio je sinoć ministar finansija Siniša Mali.

Mali je na svom Instagram profilu napisao da se u sistemu elektronskog fakturisanja u Srbiji trenutno nalazi 10.647 korisnika javnih sredstava i 70.637 privrednih subjekata.

- Od 1. maja ove godine, subjekti javnog sektora su u obavezi da primaju i čuvaju elektronsku fakturu, i da izdaju tu fakturu drugom subjektu javnog sektora. Takođe, tada je nastupila obaveza subjekata privatnog sektora, da izdaju e-fakturu subjektu javnog sektora - napisao je Mali.

On je podsetio da je od 1. jula nastupila i obaveza privatnika da primaju i čuvaju elektronsku fakturu izdatu od subjekata javnog sektora, dok će od 1. januara 2023. godine za privatnike biti obavezno i izdavanje i čuvanje e-faktura u transakcijama privatnog sektora.

- Sistem elektronskog fakturisanja doprinosi jednom od naših osnovnih ciljeva, a to je poboljšanje privrednog ambijenta u Republici Srbiji i olakšavanje poslovanja- naveo je Mali.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.