NavMenu

Al Pack proširuje proizvodni kompleks u Bikovu - U planu izgradnja hangara za poljoprivredne mašine

Izvor: eKapija Utorak, 02.08.2022. 09:59
Komentari
Podeli

(Foto: Google StreetView/Screenshot)
Investitor Al Pack iz Subotice planira izgradnju garaže za smeštaj poljoprivrednih mašina u katastarskoj opštini Bikovo. Parcela površine 10.795 m2 koja je namenjena za gradnju nalazi se u vangrađevinskom području i čini poljoprivredno zemljište, a prostorim planom Grada Subotice propisano je da je za izgradnju na površinama do 5 ha poljoprivrednog zemljišta obavezna izrada Urbanističkog projekta. Projektom je osim navedene parcele obuhvaćen i deo parcele koja je upisana kao seoski put. Za izradu urbanističkog projekta zadužena je firma Kubarch iz Subotice.

Kompleks je smešten u neposrednoj blizini aerodroma Bikovo, a predviđa se izgradnja garaže za smeštaj poljoprivrednih mašina. Ukupna bruto površina hangara iznosi 420 m2. Objekat je prizeman sa maksimalnom visinom slemena 5,50 m. Sa bočne strane objekta predviđen je zaštitni trotoar i betonski plato za postavljanje kontejnera i prateće opreme. Ulaz u objekat planiran je sa prednje strane kroz dvodelna rolo vrata.

Planirana investiciona vrednost građevinskih radova za izgradnju garaže iznosi 25.000.000 dinara.

Idejno rešenje izradio je studio za projektovanje, inženjering i nadzor Support iz Subotice, a urbanistički projekat je na javnom uvidu do 4. avgusta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.