NavMenu

Omogućen nastavak izgradnje akva parka na Paliću - Radovi će biti završeni za šest meseci?

Izvor: eKapija Utorak, 28.06.2022. 15:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Poznyakov/shutterstock.com)Ilustracija
Stvoreni su svi preduslovi da se nastave radovi na izgradnji akva parka na Paliću, koji će doprineti proširenju turističkog potencijala i sadržaja za posetioce, rekao je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

Pastor, koji je i predsednik Skupštine preduzeća Park Palić, zajedno sa direktoricom ovog preduzeća Valerijom Denč, obišao je akva park u izgradnji-

- U četvrtak je Vlada Republike Srbije donela odluku o odobravanju prvih 2 mil EUR sa kojima se nastavljaju radovi. Planira se da se u rebalansu budžeta Republike Srbije na jesen izdvoji još 4 mil EUR, Subotica je u gradskom budžetu predvidela oko 1 mil EURi iz tih sredstava će biti moguće okončati sve započete radove - rekao je Pastor, prenosi sajt Skupštine.

Dodao je da se očekuje da se u roku od šest meseci okonča sve što je neophodno, kao i da će ova investicija stvoriti pretpostavke da Palić bude privlačna turistička destinacija tokom čitave godine.

Ovaj kompleks, koji se nalazi na Muškom štrandu, sastojaće se od zatvorenog objekta i partera. Zatvoreni objekat činiće spa i velnes centar sa pomoćnim prostorijama, kao i administrativnim i tehničkim prostorijama, a imaće i četiri bazena. Spoljašnji deo kompleksa sadržaće dečiji bazen, bazen za relaksaciju, bazen sa toboganima, termalni bazen i spoljni masažni bazen. Kompleks će takođe posedovati i jedan zatvoreno-otvoreni bazen.

Ukupna površina parcele na kojoj se gradi Akva park iznosi 44.400 m2, od čega će zatvoreni objekat biti površine 3.401 m2 Ukupna površina pod bazenima biće veličine 2.250,49 m2 od čega je 2.038,66 m2 korisne površine.

Pogledajte infomapu akva parkova u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.