NavMenu

Kreće izgradnja kanalizacione mreže u Gornjem Milanovcu

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.06.2022. 12:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: sima/shutterstock.com)Ilustracija
Ugovor o izvođenju radova na izgradnji kanalizacione mreže u opštini Gornji Milanovac potpisan je u Beogradu u prisustvu ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović, čime zvanično počinje i realizacija velikog infrastrukturnog projekta koji podrazumeva izgradnju kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadih voda širom Srbije.

Ugovor sa izvođačima radova potpisala je zamenica direktora vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Sandra Nedeljković, a pored ministarke Vujović potpisivanju je prisustvovao i predsednik Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Vujovićeva je istakla da je izgradnja zelene infrastrukture među glavnim prioritetima ministarstva koje vodi, kao i da se na rešavanju pitanja tretmana otpadnih voda intenzivno radi, navedeno je u saopštenju.

- Potpisivanjem ovog ugovora krećemo u izgradnju kanalizacione mreže na devet lokacija. Gradiće se 14,7 kilometara kanalizacione i 0,8 kilometara vodovodne mreže, što je ujedno i preduslov za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u ovoj opštini. Reč je o važnoj investiciji, vrednoj više od 3 mil EUR, koja će značajno popraviti stanje životne sredine i unaprediti kvalitet života građana Gornjeg Milanovca – rekla je Vujovićeva.

Prema njenim rečima, kroz projekte Ministarstva zaštite životne sredine, u izgradnju kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda širom Srbije biće uloženo 200 mil EUR, a sredstva su obezbeđena iz kreditne linije Banke za razvoj Saveta Evrope.

- Gornji Milanovac je prva opština u kojoj započinjemo radove na terenu, a na jesen je u planu raspisivanje tendera i za izgradnju prvih postrojenja za preradu otpadnih voda u osam gradova i opština. Ulaganjem u ove kapitalne projekte podižemo standarde zaštite životne sredine, štitimo naše reke i prirodu i osiguravamo čistiju budućnost za naredne generacije - poručila je Vujovićeva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.