NavMenu

Istočnoj Srbiji i Podunavlju 650.000 EUR za infrastrukturu, unapređenje turizma i očuvanje kulturnog nasleđa

Izvor: Novosti Utorak, 21.06.2022. 10:19
Komentari
Podeli
(Foto: Robert Anderson/Unsplash)
Predstavnici opština Negotin, Kladovo, Majdanpek, Golubac, Veliko Gradište i gradova Zaječar i Smederevo obuhvaćenih projektom "#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam" potpisali su Memorandum o razumevanju sa GIZ-om radi sprovođenja projekata u turizmu.

Kroz projekat će biti uloženo 650.000 EUR za infrastrukturne programe razvoja i unapređenja turizma i očuvanja kulturnog nasleđa u istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju.

Memorandum o razumevanju sa GIZ-om sa Aleksanderom Becom, vođom projekta potpisali su i predsednici opština i gradova Timočke i Negotinske krajine: Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo, Dragan Popović, predsednik opštine Majdanpek, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, kao i predsednici ostalih opština i gradova koji učestvuju u ovom projektu.

Opština Negotin će realizovati multi partnerski projekat, vredan više od 99.000 EUR, u saradnji sa Turističkom organizacijom, Muzejom Krajine i Regionalnom agencijom za razvoj Istočne Srbije (RARIS). Projekat predviđa izgradnju mokrog čvora za potrebe Mokranjčeve kuće, renoviranje Turističkog informacionog centra i unapređenje marketinga i promocije, kroz tradicionalne kanale i u digitalnom okruženju.

U opštini Majdanpek, koja je pojedinačno i najveći dobitnik sredstava u okviru ovog programa, sa 175.000 EUR finansiraće se izgradnja pešačke staze do Trajanove table, kao i uređenje otvorene turističke pijace u Donjem Milanovcu, sa 32 drvena kioska, u kojima bi lokalni poljoprivrednici i zanatlije prodavali svoje tradicionalne proizvode.

U Kladovu se sa nešto više od 78.000 EUR rekonstruiše pristup tvrđavi Fetislam, koja se rekonstruiše kroz drugu komponentu projekta "#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam". Projektom će biti napravljena pešačka i biciklistička staza u šancu tvrđave koji okružuje ceo lokalitet, što će omogućiti bezbednije kretanje posetilaca.

U Zaječaru će sa preko 79.000 EUR biti završen omladinski kamp u spomen parku Šuma Kraljevica, namenjen učesnicima kulturnih, sportskih, obrazovnih, muzičkih, omladinskih i drugih manifestacija koje grad organizuje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.