NavMenu

Hotel Moskva, po meri Beograđana već 114 godina

Izvor: PR Petak, 03.06.2022. 10:11
Komentari
Podeli
Beograde dobro jutro!

Kao što je ova rečenica duboko utkana u srca svih Beograđana, tako je i hotel Moskva za Beograđane uvek bio daleko više od hotela. Moskva je bila i ostala mesto susreta, prvih sastanaka, mesto gde se ide na Moskva šnit, mesto za koje je dovoljno reći "Vidimo se ispred Moskve" bez daljih objašnjavanja.

Beograđani, jednako vole kako sam hotel, tako i njegovu legendarnu baštu, koju je i čuveni Momo Kapor opisao u jednoj od svojih kolumni, (dok je istoj i sam bio redovan gost):

- Za mene, Beograd je najlepši baš u tim časovima, dok je veče još nepotrošeno, a nada da će se nešto izuzetno dogoditi poklanja očima poseban sjaj u sumraku, a telima uzbudljive kretnje gradskog baleta kome je koreografija poziv za ljubav. U to vreme dobro je sedeti u pletenim stolicama ispred hotela Moskva i posmatrati uzavrelu svetinu, veliki gradski vir što guta lica i sudbine…

Leto nam se ubrzano približava, i pravo je vreme, ako još uvek niste, da isprobate neke od delicija iz osveženog jelovnika restorana Čajkovski, ali i potpuno novu gastronomsku ponudu kafea Moskva.

Pored restoranskog menija koji odlikuje moderna interpretacija tradicionalnih srpskih ali i internacionalnih jela, sa namirnicama sa geografskim poreklom, novi jelovnik u kafeu Moskva je pravo osveženje, jer predstavlja odraz urbanog života naše prestonice.

Na novom meniju nalaze se burgeri od najkvalitetnijeg angus mesa u zemičkama koje dolaze direktno iz hotelske pekare. Burgeri su, kao i ukusni sendviči, začinjeni lokalnim sastojcima, poput kajmaka, pečene paprike, grilovanog kozjeg sira sa domaće farme.

Omlet (Foto: Hotel Moskva)Omlet

Za ranoranioce, one koji uživaju u buđenju grada, od nedavno je u ponudi i novi A la carte doručak. Od moćnih omleta sa tartufima ili sa spanaćem i špraglama, preko engleskog doručka do raznovrsnih žitarica, ili tosta sa avakadom, ovaj doručak je istinsko gastro putovanje.

Naravno, u čuvenoj poslastičarnici hotela Moskva i danas se pripremaju najfinije poslastice. Nadaleko čuveni Moskva šnit, nezvanična kraljica svih beogradskih torti, i danas je ponos hotelskih majstora poslastičara, pa zauzima počasno mesto u zaista zavidnoj ponudi torti i kolača.

Moskva šnit (Foto: Hotel Moskva)Moskva šnit

Kafana Moskva je oduvek bila mesto koje donosi nove trendove. Od početka 20. veka, kada se glamurozno pojavila na beogradskoj sceni, u život Beograđana i gostiju prva je donela otvorene gradske terase sa suncobranima, francuska vina, češko pivo, specijalitete od divljači. Ovde se igrao bilijar, svirala su se nekad i dva koncerta dnevno, a gosti su mogli da pročitaju sve vodeće srpske i svetske novine. Kafana Moskva tada je bila epicentar gradskog života, a danas, prateći duh vremena, uspešno odoleva trendovima i čuva status stare dame vredne svakog poštovanja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.