NavMenu

Otvoren Ava Shopping Park pored robne kuće IKEA - Investicija vredna više od 55 mil EUR

Izvor: eKapija+ Četvrtak, 26.05.2022. 14:15
Komentari
Podeli
Beograd je postao bogatiji za još jedan ritejl park – AVA Shopping Park, pored robne kuće IKEA, na vrlo atraktivnoj lokaciji, naročito tokom letnjeg perioda.

Na zvaničnom otvaranju AVA Shopping Parka, kojem je prethodilo svečano presecanje vrpce, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je ocenio da ova investicija kompanije IKEA doprinosi turističkoj ponudi grada, ali i da će doneti posao za 400 Beograđana.

Podsetivši da je po pitanju životne sredine Švedska najveći donator u Srbiji, ambasadorka te zemlje Ana Ben David je rekla da švedske kompanije trenutno u našoj zemlji zapošljavaju oko 10.000 ljudi.

- Pet godina nakon dolaska robne kuće IKEA u Beograd, veoma smo uzbuđeni što smo otvorili i AVA Shopping Park, koji nudi raznovrstan sadržaj i time pruža potpuno iskustvo našim posetiocima. Ovim projektom smo još jednom pokazali posvećenost sprskom tržištu i potvrdili našu prvobitnu poruku - IKEA planira dugo da ostane u Srbiji. Želimo da dalje razvijamo naše poslovanje, proširimo komercijalnu zonu Bubanj potok i podržimo lokalni ekonomski razvoj -rekla je Katarina Egorova, regionalna direktorka IKEA Jugoistočna Evropa.
Presecanje vrpcePresecanje vrpce
Investicija u AVA Shopping Park vredna je više od 55 mil EUR i omogućiće zapošljavanje dodatnih 400 ljudi u Srbiji i još nekoliko stotina tokom procesa gradnje.

- Time će ukupna vrednost investicije kompanije IKEA u Srbiji iznositi 125 mil EUR, što dokazuje našu posvećenost Srbiji i doprinos lokalnoj ekonomiji. Ovo je samo početak, jer u narednom periodu krećemo sa drugom fazom projekta i gradnjom dodatnih 10.000 m2 i, ukoliko sve bude teklo po planu, planiramo da drugi deo AVA Shopping Parka otvorimo na proleće 2023. godine - rekao je Vladimir Anđelić, CFO IKEA Jugoistočna Evropa.

AVA Shopping Park obuhvata prodajni prostor od oko 19.000 m2 sa odličnom ponudom više od 35 domaćih i internacionalnih brendova, među kojima će biti i outlet radnje što čini ovaj ritejl park konkurentnim. Svoje lokale imaće sportski i modni giganti Nike, Under Armour, Converse, Puma, Adidas, s.Oliver, Fratelli e Amici, Kicks and Heelz, Lacoste, Retro Jeans. Tu je deo sa Starbucks-om i KFC-om, kao i dečijim kutkom u DexyCo Baby Parkk.

Za posetioce je obezbeđeno više od 1.200 parking mesta, među kojima 37 sa električnim punjenjem.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.