NavMenu

Hrvatska firma ulaže 11 mil EUR - "PharmaS" preuzeo farmaceutsku firmu "Ni medic" iz Niša

Izvor: Beta Četvrtak, 25.11.2010. 13:40
Komentari
Podeli

Hrvatska kompanija "PharmaS" preuzela je srpsku farmaceutsku kompaniju "Ni Medic", izjavila je danas predsednica Uprave "ParmaS-a" Zdravka Knežević.

Na konferenciji za novinare ona je kazala da investicija od 11 mil EUR obuhvata i preuzimanje povezane firme za distribuciju lekova "In med" i ulaganja u razvoj poslovanja, uključujući i završetak izgradnje fabrike generičkih lekova u Zrenjaninu.

Kako je istakla Knežević, plan je da se "PharmaS" koji je krajem 2008. godine osnovao hrvatski privrednik i bivši vlasnik mlekara "Dukat" i "Somboled" Luka Rajić, razvije u regionalnu kompaniju.

Knežević je navela da je za farmaceutsku kompaniju za proizvodnju generičkih lekova "Pharma" prioritet u regionu bio dolazak na srpsko tržište, na kojem se nove terapije pojavljuju sa tri do četiri godine kašnjenja za Hrvatskom.

Direktor "Ni Medica" Radivoj Topalov kazao je "Ni Medic" u pogonu u Beogradu trenutno proizvodi devet lekova i da je godišnja vrednost proizvodnje je oko 2 mil EUR.

- Nova fabrika generičkih lekova u Zrenjaninu, koja bi trebalo da počne proizvodnju polovinom 2012. godine, omogućiće proširenje proizvodnog programa i povećanje kapaciteta na za oko 10 miliona pakovanja lekova godišnje - kazao je on.

Topalov je najavio i da će u narednoj godini biti registrovano 20 novih lekova, a očekuje se i registracija šest lekova koji će se izvoziti u Bosnu i Hercegovinu.

Kako su kazali na konferenciji za novinare, preduzeća "Ni medic" i "In med" od sledeće godine će promeniti ime u "Pharmas".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.