NavMenu

Vlada Brčko distrikta finansira izgradnju zgrade UIO BiH - U planu formiranje nastavno-školskog centra

Izvor: eKapija Subota, 21.05.2022. 13:51
Komentari
Podeli
Brčko (Foto: Dragana Pajkanović)Brčko
Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula, gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić i šef policije Brčko distrikta Goran Pisić potpisali su 19. maja Memorandum i Sporazum o saradnji UIO i Vlade Brčko distrikta.

Prema potpisanom Sporazumu, Vlada Brčko distrikta finansiraće izgradnju nove zgrade za potrebe UIO u kojoj će, sa trajnim sjedištem u tom gradu, biti smješten nastavno–školski centar ove institucije, prenio je Radio Brčko.

Potpisivanjem Memoranduma i Sporazuma o saradnji između UIO BiH i Vlade distrikta stiču se uslovi da jedna od državnih institucija ima svoje sjedište u distriktu.

Obraćajući se novinarima gradonačelnik Brčkog Esed Kadrić kaže da je Vlada krenula sprovoditi u djelo inicijativu da se osiguraju uslovi da državne institucije imaju sjedište u tom gradu.

- Uprava ze indirektno oporezivanje BIH je neizmjerno važna institucija jer od njenog rada i angažmana se obezbjeđuje 83 posto Budžeta distrikta iz sredstava koja Uprava sakupi - naglasio je Kadrić.

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula rekao da je zadovoljstvo obostrano potisivanjem ova dva važna dokumenta istakavši da se 80 posto prihoda svih nivoa vlasti prikupi putem UIO.

Džakula kaže da je u razgovoru sa gradnačelnikom data velika podrška te da je zahvaljujući Policiji distrikta dobijen adekvatan prostor za uspostavljanje nastavno-školskog centra.


Prema Džakulinim riječima, zbog neusvajanja državnog Budžeta UIO je prinuđena da obuke vrši po privatnim centrima i da to, kako je rekao, predstavlja veliki problem.

- Ideja je da ovaj centar bude mjesto i stjecište gdje će se raditi edukacija na unutrašnjem i međunardonom polju, a krajnji cilj nam je da ovaj centar bude mjesto okupljanja i zajedništva kao i usvajanja novih znanja - zaključio je Džakula.

Memorandumom koji je potpisan 19. maja nisu ostavljeni rokovi jer se prvo, prema riječima Džakule, mora razviti idejni projekat nakon čega se trebaju razviti i prvi koraci ka realizaciji istog.

- Prvi zaposlenici UIO doći će na obuku u vaš grad najdalje za tri mjeseca, i to po tridesetak sedmično u zavisnosti od plana, programa i dinamike zaposlenih - kaže Džakula.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.