NavMenu

Britanski Paysend zainteresovan za širenje poslovanja na tržištu Srbije

Izvor: eKapija Subota, 21.05.2022. 13:40
Komentari
Podeli
(Foto: Panchenko Vladimir/shutterstock.com)
Kompanija Paysend zainteresovana je da poslovanje proširi u Srbiji i da u Beogradu otvori tehnološki centar, navedeno je na portalu Privredne komore Srbije.

Kompanija je osnovana pre pet godina, pruža usluge prekograničnog plaćanja potrošačima i privredi u različitim valutama, a kako je istaknuto na sastanku u PKS, Srbija je interesantna kao poslovna destinacija zbog odlične IT infrastrukture, stručnih kadrova, dobrog pravnog okvira i uslova za biznis.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da predstavnici britanske kompanije mogu da računaju na logističku podršku PKS i da je važno da usluge i rešenja koje nude utiču na smanjenje troškova poslovanja kompanija i unapređenje efikasnosti. Čadež je ukazao na mogućnost povezivanja i saradnje sa akadmskom zajednicom Srbije - institutima, faklutetima, tehnološkim centrima, navodi se na sajtu PKS.

Abdul Abdulkerimov, suosnivač i izvršni direktor britanske kompanije istakao je da kompanija Paysend teži globalnom širenju, "vizija im je jedinstven ekosistem, kao i da nudi tehnološki napredna, jednostavna rešenja za različite vrste plaćanja". Kako je naveo, Srbija "ima potencijal da se od regionalnog lidera uspešno proširi na globalno tržište".

Paysend je prvi "Fintech" koji je uveo globalnu karticu za kartične transfere za povezivanje 12 milijardi kartica koje izdaju međunarodni sistemi plaćanja: Mastercard, Visa, China Union Pai i lokalne šeme kartica. Pruža preko 40 načina plaćanja za mala i srednja preduzeća, trenutno opslužuje skoro sedam miliona klijenata i 17.000 malih i srednjih preduzeća, navedeno je na sajtu PKS.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.