NavMenu

Da li je eFiskalizacija moguća bez nove kase i termalnog štampača?

Izvor: Promo Sreda, 18.05.2022. 13:39
Komentari
Podeli

(Foto: Promo)
Projekat eFiskalizacije omogućava digitalizaciju prometa preko novog sistema komunikacije sa Poreskom upravom. Novi model fiskalizacije takođe uvodi i dodatni nivo bezbednosti čineći poslovanje sigurnijim.

Jedan od preduslova novog fiskalnog sistema jeste izdavanje novog fiskalnog računa sa QR kodom, a informacije o svakoj transakciji se prosleđuju Poreskoj upravi u realnom vremenu. Ali, tokom procesa fiskalizacije pojavili su se i neki eksterni problemi.

Globalna kriza, pojačana epidemijom koronavirusa u Kini uzrokovala je i manjak termalnih štampača i fiskalnih kasa na globalnom tržištu, uključujući i Srbiju u kojoj je eFiskalizacija zvanično počela 1. maja 2022. godine. Jedno od rešenja koje omogućava firmi da uđe u proces eFiskalizacije bez kupovine novog štampača i kase jeste PANTHEON Web Light.


Može i bez kase

Sa PANTHEON Web Light rešenjem nije vam potrebna nova fiskalna kasa, nadogradnja postojeće infrastrukture, termalni štampač i izlaganje dodatnim troškovima, jer sve možete obaviti preko računara na bilo kom štampaču.

Pored nedostatka fiskalnih kasa i termalnih štampača, nedostaju i ljudi koji bi to sve implementirali i podesili. PANTHEON Web Light zaobilazi sve te potencijalne probleme i fokusira se na jednostavnost i lakoću korišćenja. S obzirom na to da je u pitanju web rešenje – pristupa mu se preko interneta, bez posebne implementacije. Takođe, eliminiše se i potreba za baterijama, restartovanjem kase, sinhronizacijom i nadogradnjom.


Kome je namenjen PAW?

PANTHEON Web Light je namenjen preduzetnicima i malim preduzećima i pored lakšeg rada sa novim fiskalnim sistemom, on omogućava i klasične ERP funkcionalnosti. Preduzetnici i mala preduzeća mogu svoje račune i sva potrebna dokumenta skeniranjem ili slikanjem priložiti kao vizuelizaciju, a onda ih knjigovođe mogu jednostavno proknjižiti. Tu su i mogućnosti unosa ostalih podataka o poslovanju, uključujući i putne naloge, evidencije radnog vremena, plate i drugo. Omogućen je i pristup bilansu uspeha, godišnjim odmorima, bolovanjima, prekovremenom radu i svim poslovima koji su inače zahtevali angažovanje knjigovodstva. Ono što je posebno zanimljivo ordinacijama, salonima ili obrazovnim ustanovama jeste i mogućnost online zakazivanja i praćenje termina.


Besplatno do 30.09, bez ugovorne obaveze

Sa PANTHEON Web Light ne samo da imate moćni alat koji pokriva skoro sve potrebe jednog poslovanja, već i eliminišete dodatne troškove sa rešenjem koje vam pokriva sve elemente novog sistema fiskalizacije i zadovoljava propisanu zakonsku formu. Uz to je korišćenje besplatno do 30.09 bez ugovorne obaveze.

Ako poslujete sa fizičkim i pravnim licima, imate računar i štampač, osim prometa na malo, bavite se uslugama, veleprodajom, web trgovinom ili ste internet preduzetnik, PANTHEON Web Light je idealno rešenje za vas.

Za više informacija posetite datalab.rs/pantheon-web/ ili pozovite na 011-4048600.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.