NavMenu

Atanasković: Nismo znali planove Stellantisa za radnike Fiata

Izvor: Beta Subota, 14.05.2022. 10:12
Komentari
Podeli
(Foto: Printskrin/Youtube)
Ministarka privrede Anđelka Atanasković izjavila je da država, koja se ugovorom obavezala da subvencioniše proizvodnju električnog automobila u Kragujevcu, nije znala o planovima Stellantisa za radnike i da će pokušati da nađe najbolje mogući način za ljude koji ne budu hteli da prihvate nijednu ponuđenu soluciju.

- Na mendžmentu kompanije je bilo da odluči šta će sa radnicima za to vreme dok budu menjali mašine i sređivali hale za početak proizvodnje električnog automobila. Mi nismo znali šta je njima na umu - rekla je Atanasković za list Politika.

Ona je navela da ugovoru ne stoji ništa od onog što je Stellantis ponudio radnicima, već samo to da će novi model početi da se proizvodi sredinom 2024. godine.

Kompanija je radnicima Fiat Krajsler automobila (FCA) Srbije ponudila da za to vreme pređu u jednu od četiri fabrike u - Italiji, Nemačkoj, Poljskoj i Slovačkoj ili da dobrovoljno napuste firmu uz otpremninu.


Atanasković je odrečno odgovorila na pitanje da li postoji mogućnost da radnici ostanu u Srbiji na plaćenom odsustvu i dobijaju 65% od zarade, a da ne rade dok čekaju da počne proizvodnja novog model.

- Mogli bi da zarade tri puta više (nego u Srbiji). Sada je stvar samo u tome da li naši ljudi hoće da idu. Možda kad razmisle, i prihvate ponudu. Ali da dobiju novac, da sede i da ništa ne rade, to sigurno nema nigde. Naš mentalitet mora da se malo menja, navikli smo da živimo u drugom svetu - rekla je Atanasković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.