NavMenu

Continental Tobacco gradi pogone za proizvodnju mađarskih instant supa i zdrave hrane u Šimanovcima i Subotici - Investicija vredna 14 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.05.2022. 13:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Kompanija Continental Tobacco doo Beograd gradiće u Šimanovcima i Subotici pogone za proizvodnju supa, kaša i zdrave hrane.

Kako je za eKapiju rekao direktor ove firme Marko Devrnja, investicija je vredna 14 mil EUR.

- Na ukupno 15.000 m2 gradiće se skladišni prostor za iznajmljivanje i proizvodni objekti. Još nismo sigurni da li ćemo razviti svoj brend za koji imamo ideju da se zove On my way, ili ćemo kupiti jedan mali brend koji već postoji na našem tržištu, donekle poznat, sa kojim bismo onda nastavili pozicioniranje - navodi naš sagovornik.

On ističe da će proizvodno skladišni prostor biti izgrađen u prvom kvartalu sledeće godine i da će u drugom početi proizvodnja.

- U novim pogonima proizvodićemo i pakovati instant supe u kesicama i kockicama po mađarskoj formulaciji, od poluproizvoda u saradnji sa jednom mađarskom firmom. To će biti jedinstveni proizvodi kod nas, malo začinjeniji i pikantiji, u skladu sa tradicijom mađarske kuhinje, a u planu su i nudle u teglama kao tipičan instant obrok azijske kuhinje. Kada je reč o kašama i zdravim grickalicama, njih ćemo praviti od domaćih sirovina i pakovati u kutije za poneti, a sve zajedno plasiraćemo na kisocima, pumpama, u biomarketima i prodavnicama zdrave hrane.

Inače, Continetal Tobacco je čuveni mađarski proizvođač cigareta i cigarilosa, osnovan još u doba Austrougarske monarhije, ali prema rečima Devrnje, nema nameru da proizvodnju duvanskih proizvoda započne u Srbiji.

- Proizvodnja ostaje u Mađarskoj, a ideja je bla da se ovde radi distribucija cigarilosa, bilo je i razgovora za ulazak na to tržište u Srbiji, ali na njemu je već poprilična gužva - kaže Devrnja koji dodaje da mađarska grupacija u Srbiji več distribuira filtere za motani duvan.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.