NavMenu

Bogdan Gavrilović, menadžer prodaje WTO - Širenje poslovanja u regionu i Kini kao deo globalne strategije VISION 2030

Izvor: eKapija Utorak, 17.05.2022. 11:01
Komentari
Podeli
World Transport Overseas (WTO), sa sedištem u Istočnoj Evropi i filijalama u Bugarskoj, Kini, Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Grčkoj i Makedoniji, nosilac nagrade Kompanija godine 2020 u sektoru usluga u Bugarskoj, jedna je od najbrže rastućih logističkih kompanija.

Uvela je brojne promene u svoj korporativni identitet, a usvojen je i novi strateški plan pod nazivom Vision 2030, sa ciljem da se do kraja decenije otvore sopstvene filijale u svim svetskim logističkim centrima i na taj način još bolje ispune zahtevi klijenata.

Veoma važan korak u implementaciji strategije je otvaranje filijale u Kini, pod nazivom World Transport Overseas China koja je kao NVOCC operater počela sa radom 1. septembra 2020. Takođe, u 2021. godini otvorili su svoja predstavništva u Skoplju i Solunu.

Sa menadžerom prodaje Bogdanom Gavrilovićem razgovarali smo o novinama u poslovanju, promeni vizuelnog identiteta kompanije, promenama koje je donela pandemija, otvaranju novih kancelarija, ali i odnosu prema zaposlenima, kao najznačajnijem faktoru za uspeh.


Kompanija World Transport Overseas planira otvaranje novih kancelarija?

- Nastavljajući po prethodno pomenutom planu Vision 2030, usvojena je odluka o širenju grupacije. Naime, do kraja tekuće godine imamo plan da otvorimo kancelarije na Tajvanu i u Ningbu, kada je azijsko tržište u pitanju, a ove godine smo već otvorili kancelarije u Prištini i Pireju, kada je Balkan u pitanju, što će zasigurno doprineti još višem kvalitetu usluga ka našim klijentima, kao i konkurentnijim cenama. Posebno smo ponosni na otvaranje kancelarije u luci Pirej, koja predstavlja četvrtu po veličini luku u Evropi i kroz koju ćemo svojim klijentima moći da ponudimo express servis, kako u oblasti FCL-a, tako i u oblasti LCL-a.


Koje su inovacije u poslovanju?

- Otvaranjem nove direktne pomorske zbirne linije iz Azije za Balkan, tačnije iz luke Tianjin, naša kompanija je nastavila realizaciju svoje strategije širenja kao jedan od lidera na tržištu Centralne i Istočne Evrope i misije da klijentima u Srbiji i širem regionu ponudi mogućnost povoljnijeg i bržeg lanca snabdevanja robom sa Dalekog istoka.

Takođe, pohvalili bismo se time sto smo sa svojim dugogodišnjim partnerom JAS-om uspešno proširili saradnju i postali njihovi ekskluzivni agenti i u Solunu, kao i u Skoplju. Ovakav partnerski odnos sa svetskom špedicijom kao sto je JAS Forwarding, donosi mnoge benefite našoj kompaniji, ali pre svega našim klijentima, kojima ćemo u budućnosti moći da ponudimo dodatne usluge širom sveta, uz kvalitetniji servis, po još pristupačnijim uslovima.


Pretpostavljamo da su brojke i izveštaji za prethodnu godinu podvučeni i spremni za prezentovanje?

- Ukupan promet grupacije za prethodnu 2021. godinu je bio rekordnih 53 mil EUR. Kada je reč o broju prevezenih TEUs-a , što u uvozu i izvozu, ukupna količina je preko 40 hiljada TEUs. Takođe veliki porast beležimo u zbirnom kontejnerskom transportu (LCL), odnosno u broju dostavljenih kubika robe kroz nase glavne pretovarne luke Varnu, Koper i Solun, a to je 83.000 kubika. Glavni predmet naših ulaganja i fokus grupacije u prethodnom periodu, bio je avio saobraćaj, što se i najbolje ogleda u prevezenih više od milion i po kilograma robe, za prethodnu godinu.


Odnos prema zaposlenima i dalje je jedan od najbitnijih faktora u WTO-u?

- Opšte poznata stvar je da zaposleni u WTO-u od otvaranja kancelarije konstantno prolaze kroz dopunske obuke i dodatno usavršavanje kada je poslovanje u pitanju. S tim u vezi, poslednja takva obuka se odnosi na rad u prethodno uvedenom programu Microsoft Dynamics NAV, koju uspešno privodimo kraju i ujedno pripremamo uvođenje novog CRM rešenja.

Shodno konstantnom rastu poslovanja, WTO tokom cele godine ima potrebu za novim kvalitetnim i visoko obrazovanim kadrom, što i prezentujemo na sajmovima zapošljavanja, čijih smo česti učesnici.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.