NavMenu

Naši proizvođači na Sajmu poljoprivrede u Berlinu

Izvor: Pregled Sreda, 11.01.2006. 13:58
Komentari
Podeli
U četvrtak, 12. januara u Berlinu se otvara međunarodni poljoprivredni sajam „Zelena nedelja 2006“ na kojem će u organizaciji nemačkog Saveznog ministarstva spoljnih poslova i Organizacije za tehničku pomoć GTZ biti predstavljeno i pedesetak proizvoda naših proizvođača. Srbija će na ovoj manifestaciji imati štand na kojem će se kao sponzori, kroz svoje proizvode, predstaviti više firmi među kojima su i Voćar Kopaonik, Foodland, Bi voda, Margo produkt, Knjaz Miloš, Minakva, Fast Energy i Apatinska pivara. Sajam će, kako je najavljeno, posetiti i ministarka poljoprivrede Ivana Dulić-Marković sa saradnicima, kao i direktorka republičke Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA-a Jasna Matić, a 13. januara će se u organizaiji Ministarstva poljoprivrede na našem štandu održati manifestacija pod naslovom „Best šljivovica“ na kojoj će učestvovati predstavnici svih zemalja proizvođača šljivovice, od Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Poljske, Češke, Makedonije i BiH, do Mađarske, Bugarske, Rumunije, Austrije, Nemačke i Rusije.

Sajam u Berlinu je prevashodno konzumentski, što znači da su njegova ciljna grupa krajnji korisnici proizvoda, a ne trgovci, a prati ga i jedna od najznačajnijih političko-agrarnih manifestacija Forum Istok-Zapad na kojem učestvuju predstavnici resornih ministarstava iz celog sveta i na kojem će se pored ostalog razgovarati i o promenama u trgovini poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima nastalim usled proširenja EU kao i o Hrvatskoj i SCG kao potencijalnim tržištima za nemačku prehrambenu industriju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.