NavMenu

Srpsko-američki startap sakupio 4 mil USD za inovaciju u oblasti stomatologije

Izvor: eKapija Petak, 01.04.2022. 12:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Srbin Vladimir Vukićević, koji je kao dete otišao u Sjedinjene Američke Države radi lečenja, sa svojim najnovijim startapom Better & Better, prikupio je četiri miliona dolara od investitora.

Startap sa sedištem u Njujorku bavi se proizvodnjom paste za zube sa vitaminima, a njegov potencijal prepoznali su i brojni investitori iz Srbije, odakle je došlo čak 40% ukupnih novčanih sredstava. Ovo ulaganje u Better & Better pomoći će lansiranju proizvoda, daljem širenju maloprodaje i rastu, navode iz te kompanije.

Better & Better je treći u nizu startapa koje je Vukićević pokrenuo.

Poslednji talas finansiranja kompanije Better & Better predvodio je Fifth Quarter Ventures, u vlasništvu Tihomira Bajića, najpoznatijeg Srbina u Sicilijumskoj dolini, a startap su podržali i Saša Dragić, osnivač Superbet-a, Branimir Brkljač iz Studio Moderne, fond Vila Smita Dreamers VC, Azure Capital, Alpaca Ventures i drugi.


Dreamers VC je u saopštenju naveo da vidi potencijal u liniji proizvoda kompanije Better & Better da učini "zdraviji život lakšim" i "na revolucionaran način poboljša zdravlje kroz postojeće navike".

Better & Better je pokrenut tokom pandemije 2020. godine.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.