NavMenu

Mihajlović: Struja i gas za domaćinstva neće poskupeti

Izvor: Beta Utorak, 08.03.2022. 15:31
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da je stabilno snabdevanje i isporuka energije i energenata, da neće biti nikakvih restrikcija niti ograničenja, kao ni poskupljenja struje i gasa za domaćinstva.

- Najvažnije za građane i privredu je da svih energenata ima dovoljno. Ima dovoljno naftnih derivata i gasa, struja se proizvodi. Manji je uvoz struje u odnosu na prethodne mesece, ima i dovoljno toplotne energije - rekla je ministraka novinarima na Кopaonik biznis forumu.

Ona je istakla da će se sigurno menjati Uredba o ograničenju visine cena naftnih derivata.

- Zadržaće se određena ograničenja, ali ćemo pokušati da napravimo bolji balans između veleprodajne i maloprodaje cene. Jer to je osnovni razlog zašto se na nekim manjim pumpama ne prodaju naftni derivati - ima ih dovoljno, ali je problem bio u ceni - rekla je ministarka.

Dodala je da se cena električne energije i gasa za domaćinstva neće menjati, bez obzira na rast cena energije i energenata na berzama.

Mihajlović je na panelu "Energetska politika Srbije: Postati održiv do 2030" rekla da je odnos prema energetici odnos prema privrednom razvoju, i da energetska politika određuje pravac rasta i razvoja čitave ekonomije.


Navela je da bez energetske bezbednosti i zdrave životne sredine nema ni privrednog ni društvenog razvoja.

- Energetska bezbednost je uvek vezana za geostrateški položaj i vodićemo računa o svim faktorima kako bismo do 2050. dostigli cilj – karbonsku neutralnost, ali pre svega da osiguramo energetsku bezbednost. Doneli smo zakonodavni okvir, kao i većinu podzakonskih akata, što je osnova za plan investicija koje su nam prekopotrebne u energetskom sektoru - rekla je ministarka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.