NavMenu

Plan za širenje ski centra Tornik - Nove zone za gradnju u podnožju i na vrhu i dodatni smeštajni kapaciteti

Izvor: eKapija Nedelja, 27.02.2022. 17:54
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Skijališta Srbije raspisala su tender za izradu urbanističke dokumentacije za područje ski centra Tornik na Zlatiboru.

Predmet javne nabavke je izrada Izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za područje ski centra.

Kako se navodi u tehničkoj specifikaciji tendera, uočena je potreba i prostorno-tehničke mogućnosti za unapređenje skijališta.

- Imajući u vidu i rastući broj korisnika, kako bi se iskoristio pun potencijal, javila se potreba da se i prostorni razvoj područja uskladi sa potrebama, što se prema trenutnim kapacitetima i pravilima građenja, u važećim planskim dokumentima, ne može postići - stoji u dokumentu.
(Foto: Rajko R. Karišić)

U cilju razvoja Tornika po ugledu na veće ski centre i zadovoljenja potreba korisnika, u planu je uvođenje novih zona za gradnju u podnožju ski centra i proširenje postojećih na vrhu Tornika, proširenje ponude smeštajnih kapaciteta,
korekcije u pogledu dozvoljene spratnosti objekata, uvođenje nove ski staze i izmena saobraćajnog rešenja u podnožju ski centra.


Navodi se da je potrebno je izraditi nov plan kojim će se obuhvatiti važeći Plan detaljne regulacije za područje ski centra "Tornik", kao i Izmena i dopuna plana detaljne regulacije za područje ski centra "Tornik" po kratkom postupku iz 2021. godine, koji je u postupku usvajanja.

Tender ističe 10. marta, o detaljima OVDE.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.