NavMenu

Prva beskontaktna transakcija DinaCard-UnionPay karticom

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.01.2022. 08:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Freepik /pressfoto)Ilustracija
U okviru saradnje Narodne banke Srbije s kartičnom šemom iz Kine UnionPay International izdate su prve kartice DinaCard-UnionPay i izvršena prva beskontaktna plaćanja, odnosno prve beskontaktne transakcije na prodajnom mestu karticom DinaCard-UnionPay u prihvatnoj mreži DinaCard.

Navedena beskontaktna plaćanja realizovana su u okviru pilot-produkcije koju zajedno sprovode Narodna banka Srbije, UnionPay International i Banka Poštanska štedionica, a koja podrazumeva izdavanje ograničenog broja kartica s funkcijom beskontaktnog plaćanja i realizaciju transakcija plaćanja i podizanja gotovine, navedeno je na sajtu NBS.

- Na ovaj način korisnici Dina kartica do kraja ove godine imaće na raspolaganju tehnologiju beskontaktnog plaćanja, kao i mogućnost da navedenom karticom plaćaju i podižu gotovinu u inostranstvu, u preko 180 zemalja i regija širom sveta, dok će u Republici Srbiji korisnici moći da plaćaju i podižu gotovinu na svim prodajnim mestima i bankomatima, kao i drugim Dina karticama - navedeno je.

Da bi sve banke izdavaoci počele masovno da izdaju navedene kartice, neophodno je da prihvatna mreža (mreža POS terminala i ATM uređaja) na teritoriji Srbije bude osposobljena za njeno prihvatanje, a aktivnosti na tom planu, koje su s obzirom na veličinu ove mreže veoma opsežne i složene, takođe su u toku, dodaje se. Očekuje se da će do kraja tekuće godine banke izdavaoci krenuti s masovnim izdavanjem zajedničke kartice DinaCard-UnionPay.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.