NavMenu

Prvi virtuelni sajam zapošljavanja do 20. oktobra na www.dankarijera.com

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.10.2010. 09:12
Komentari
Podeli

Prvi virutelni sajam zapošljavanja i edukacije koji se u potpunosti održava u Internet okruženju, počeo je juče, a na njemu će poslove i obrazovne programe predstaviti oko 50 kompanija i obrazovnih ustanova iz regiona.

Virtuelni dan karijera i znanja dostupan je na sajtu www.dankarijera.com i funkcioniše kao trodimenzionalna aplikacija na kojoj su vizuelno predstavljeni štandovi kompanija i poslovi koji nude, kao i programi obrazovanih ustanova, saopšteno je danas na konferenciji za novinare koju je organizovao Infostud.

Komunikacija između poslodavaca i kandidata će biti interaktivna, tako što kandidati dostavljati biografije preko sajta, a živi kontakt sa menadžerima ljudskih resursa iz kompanija, kao i stručnjacima za razvoj poslovnih veština odvija se preko "chat" soba.

Događaj u virtuelnom okruženju organizuje kompanija "Infostud", sa sajtovim Poslovi.infostud.com i Znanje.infostud.com, u saradnji sa sajtovima za zapošljavanje iz regiona, hrvatskim Moj-posao.net i Posao.ba iz Bosne i Hercegovine i biće otvoren za posetioce iz sve tri države.

Kompanije "Japan Tobacco International" (JTI), "VIP Mobile" i "Deloitte" će jedini ponuditi posao kandidatima u tri zemlje regiona (Srbiji, Hrvatskoj i BIH), a na sajmu će nastupiti i kompanije "Philip Morris", "Coca Cola Hellenic", "PricewaterhouseCoopers", "Actavis", "Delta Maxi", "Coca Cola Hellenic", "Carlsberg", "Delta Generali osiguranje" i drugi.

Sonja Kmezić, šef šajtova za zapošljavanje i ljudske resurse "Infostuda", rekla je da organizatori očekuju da sajam za osam dana poseti oko 100.000 ljudi u potrazi za poslom i edukacijom, budući da je veb-aplikacija aktivna 24 sata i ne postoji problem sa dolaskom na sajam.

Na sajmu će se, pored kompanija, predstaviti i edukativne ustanove koje nude MBA studije ili škole jezika, kako bi svi koji su u potrazi za poslom ili žele da ga promene mogli da se obaveste o veštinama koje se na tržištu traže, rekao je Tomislav Ćetković, šef obrazovnih sajtova "Infostuda".

Sajam traje do 20. oktobra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.