NavMenu

Ugovor za nabavku i ugradnju pet senzora za merenje kvaliteta morske vode u Crnoj Gori potpisan sa firmom Alem Sistem iz Sarajeva

Izvor: eKapija Utorak, 18.01.2022. 16:34
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Sa kompanijom Alem Sistem iz Sarajeva potpisan je ugovor za nabavku i ugradnju pet senzora za merenje kvaliteta morske vode, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija. Vrednost ugovora je 97.500 EUR.

Kako su naveli, nabavka i ugradnja seznora koji će meriti određene parametre morske vode (nivo kiselosti ili alkalnosti (pH), slanost, kiseonik, temperatura, zamućenost) predviđena je kroz jednu od tri ključne aktivnosti projekta SEAVIEWS koja se odnosi na razvoj inovativnog virtualnog sistema ranog upozoravanja za sprečavanje i upravljanje zagađenjem mora iz različitih izvora.

- U okviru projekta predviđen je razvoj digitalne platforme koja će preko namjenske baze podataka, prikupljati informacije putem mreže pametnih senzora i mobilne aplikacije. Ugradnja senzora obezbediće detaljno praćenje kvaliteta vode na lokacijama na kojima su isti instalirani, a koji će pokrivati širok opseg ADRION područja. Na ovaj način omogućiće se izdavanje upozorenja relevantnim zainteresovanim stranama o potencijalnom zagađenju mora na osnovu rezultata napredne elaboracije ulaznih podataka u realnom vremenu - navodi se u saopštenju.

Cilj projekta je, dodaju, i da se podigne svest, ali i dugoročno unaprede i izmene postojeći nacionalni i regionalni akcioni planovi.

- Mreža SEAVIEWS će to postići tako što će identifikovati neslaganja između trenutnog i željenog nivoa bezbednosti životne sredine i predložiti korektivne mjere i akcije za poboljšanje kako bi se otklonili svi nedostaci i zatvorile identifikovane praznine kroz novorazvijeni dinamički proces kreiranja politike - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.