NavMenu

Otkrivamo kako će izgledati stanice BG metroa (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 14.01.2022. 15:48
Komentari
Podeli
Prvonagrađeno rešenje (Foto: Studio OBE)Prvonagrađeno rešenje
Idejno rešenje arhitektonskog Studija OBE iz Beograda izabrano je kao najbolje na konkursu za dizajn metro stanica za prvu fazu linije jedan BG metroa, navodi se u odluci o rezultatima konkursa za dizajn koja je danas objavljena. eKapija ekskluzivno predstavlja kako izgledaju pobednička rešenja.

Autorski tim Studija OBE čine Ksenija Pantović, Jasna Kavran, Maša Bogunović, Nevena Nikolić i saradnik na vizualizaciji Luka Vujović. Njima je dodeljena nagrada od 2,5 miliona dinara.
Prvonagrađeno rešenje (Foto: Studio OBE)Prvonagrađeno rešenje
Druga nagrada od neto 1,5 miliona dinara dodeljena je autorskom timu koji čine Stefan Danilović, Nenad Stijović, Jelena Zlatanović, Mila Luković i saradnici Dragana Zorić, Boris Martić, Nina Krčum, Katarina Ognjenović i Luka Grgić.

Druga nagrada (Foto: Autorski tim: Stefan Danilović, Nenad Stijović, Jelena Zlatanović, Mila Luković i saradnici Dragana Zorić, Boris Martić, Nina Krčum, Katarina Ognjenović i Luka Grgić)Druga nagrada
Autorski tim Sara Miladinović, Dušan Munćan, Anđela Radovanović, Ilija Demenesku i Lidija Grozdanić dobio je treću nagradu od 500.000 dinara za svoj rad.
Treća nagrada (Foto: Autorski tim: Sara Miladinović, Dušan Munćan, Anđela Radovanović, Ilija Demenesku i Lidija Grozdanić)Treća nagrada
Žiri je inače ovu odluku doneo na sednici krajem decembra, a pobednička vizuelna rešenja javno su dostupna tek sada, nakon što je istekao rok za žalbu.


Na čelu žirija je glavni urbanista Beograda Marko Stojčić, a članovi su direktor JKP Beogradski metro i voz Stanko Kantar i predstavnici Udruženja arhitekata Srbije Vladimir Lojanica, Miodrag Mirković i Snežana Vesnić. Izvestioci su radili u sastavu Marija Kosović, zaposlena u Urbanističkom zavodu Beograda i Predrag Tomić iz JKP Beogradski metro i voz.

Fotogalerija
Izgled stanica beogradskog metroa
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.