NavMenu

Otkrivamo kako će izgledati stanice BG metroa (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 14.01.2022. 15:48
Komentari
Podeli
Prvonagrađeno rešenje (Foto: Studio OBE)Prvonagrađeno rešenje
Idejno rešenje arhitektonskog Studija OBE iz Beograda izabrano je kao najbolje na konkursu za dizajn metro stanica za prvu fazu linije jedan BG metroa, navodi se u odluci o rezultatima konkursa za dizajn koja je danas objavljena. eKapija ekskluzivno predstavlja kako izgledaju pobednička rešenja.

Autorski tim Studija OBE čine Ksenija Pantović, Jasna Kavran, Maša Bogunović, Nevena Nikolić i saradnik na vizualizaciji Luka Vujović. Njima je dodeljena nagrada od 2,5 miliona dinara.
Prvonagrađeno rešenje (Foto: Studio OBE)Prvonagrađeno rešenje
Druga nagrada od neto 1,5 miliona dinara dodeljena je autorskom timu koji čine Stefan Danilović, Nenad Stijović, Jelena Zlatanović, Mila Luković i saradnici Dragana Zorić, Boris Martić, Nina Krčum, Katarina Ognjenović i Luka Grgić.

Druga nagrada (Foto: Autorski tim: Stefan Danilović, Nenad Stijović, Jelena Zlatanović, Mila Luković i saradnici Dragana Zorić, Boris Martić, Nina Krčum, Katarina Ognjenović i Luka Grgić)Druga nagrada
Autorski tim Sara Miladinović, Dušan Munćan, Anđela Radovanović, Ilija Demenesku i Lidija Grozdanić dobio je treću nagradu od 500.000 dinara za svoj rad.
Treća nagrada (Foto: Autorski tim: Sara Miladinović, Dušan Munćan, Anđela Radovanović, Ilija Demenesku i Lidija Grozdanić)Treća nagrada
Žiri je inače ovu odluku doneo na sednici krajem decembra, a pobednička vizuelna rešenja javno su dostupna tek sada, nakon što je istekao rok za žalbu.


Na čelu žirija je glavni urbanista Beograda Marko Stojčić, a članovi su direktor JKP Beogradski metro i voz Stanko Kantar i predstavnici Udruženja arhitekata Srbije Vladimir Lojanica, Miodrag Mirković i Snežana Vesnić. Izvestioci su radili u sastavu Marija Kosović, zaposlena u Urbanističkom zavodu Beograda i Predrag Tomić iz JKP Beogradski metro i voz.

Fotogalerija
Izgled stanica beogradskog metroa
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.