NavMenu

Italijanski Habitat gradi 672 stana u 7 gradova Srbije

Izvor: Kapija Šumadije Ponedeljak, 28.02.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Italijanska vlada, koja posredstvom svoje humanitarne organizacije UN HABITAT u 7 gradova u Srbiji (Čačak, Kraljevo, Kragujevac, Niš, Stara Pazova, Pančevo i Valjevo) realizuje program "SIRP", obezbedila je sredstva za gradnju ukupno 672 stana za izbegla i socijalno ugrožena lica u ovim opštinama. Predsednik opštine Čačak, Velimir Stanojević, kaže da je 14. februara 2005.god održan sastanak, kome su prisustvovali predstavnici 7 opština, HABITATA i Ministarstva za kapitalne investicije. Tom prilikom definisane su obaveze svih učesnika, a na sednici Upravnog odbora, zakazanoj za 9. mart, biće potpisani i konkretni sporazumi između predsednika opština i italijanske vlade.

"Sporazumom će biti definisani dinamika realizacije programa i svi detalji o gradnji po 96 stambenih jedinica u 7 srpskih gradova, zahvaljujući kojima će biti obezbeđen krov nad glavom za najugroženije izbegličke porodice i domaću "socijalu". U ime opštine podnosilac zahteva biće opštinska stambena agencija, koja će u stvari zameniti Fond za solidarnu stambenu izgradnju. Mi ubrzano radimo na tome da osnujemo ovo telo, a i u Skupštini Srbije je započeta  procedura usvajanja Zakona o socijalnom stanovanju, tako da očekujemo da će gradnja stanova biti započeta 2005.godine. Obaveza opštine je, inače, da obezbedi komunalno opremljenu lokaciju i adekvatnu tehničku i administrativnu pomoć" - rekao je predsednik Stanojević i napomenuo da čačanska opština poseduje infrastrukturno opremljene lokacije i na Ljubićkom keju i u naselju Obrež, ali da će izbor lokacije uslediti nakon dogovora sa donatorom. On veruje da će gradnjom ovih stanova čije korisnike će, prema strogo utvrđenim kriterijumima, određivati opštinska komisija, sastavljena od predstavnika lokalne samouprave, donatora, Povereništva za izbeglice i Centra za socijalni rad, predstavljati zamajac stambene gradnje u čačanskoj opštini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.