NavMenu

Skijaši iz regiona okupirali planine u BiH - Turistički radnici zadovoljni zimskom sezonom

Izvor: Nezavisne novine Ponedeljak, 10.01.2022. 09:01
Komentari
Podeli
(Foto: Dreamer Company/shutterstock.com)
Turistički radnici u skijaškim centrima u Bosni i Hercegovini zadovoljno trljaju ruke jer su im staze prepune skijaša, a rezervacije imaju i za naredni period.

Naime, kako kažu, najveći broj gostiju je iz Hrvatske, Srbije i Slovenije, ali bilježe i veliki broj gostiju iz dijaspore.

Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, kaže za "Nezavisne novine" da ovaj centar nastavlja s dobrim rezultatima, da se novi rekordi nižu iz dana u dan i da olimpijska ljepotica blista punim sjajem.

- Mnogobrojne investicije koje smo uradili tokom ljeta u potpunosti su opravdane kada iznesemo činjenice da je Jahorina apsolutno popunjena. I ne samo Jahorina. U periodu praznika do 10. januara nemoguće je pronaći slobodan smještaj čak ni u Palama, Istočnom Sarajevu i Sarajevu i to sve zbog Jahorine - kazao je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, Jahorina je definitivno mjesto sakupljanja domaćih i turista iz regiona.

- U ovom terminu trenutno bilježimo najveći broj turista iz Hrvatske i Slovenije, zatim su zastupljeni turisti iz Srbije, Crne Gore, Mađarske. Zaista nam imponuje što se svi vraćaju na Jahorinu, iako su ove godine otvoreni svi ski-centri u Evropi koji nisu radili prošle godine - ističe Ljevnai. Kako je pojasnio, za 35 dana skijanja na Jahorini skijalo je 75.000 skijaša, što je za 50 odsto bolje u odnosu na isti period prošle godine.

- Zahvaljujući novim investicijama i poboljšanju ponude te bogatom zabavnom programu i koncertima, siguran sam da je ispred nas najuspješnija ski-sezona u istoriji - kaže Ljevnaić.

Što se tiče cijena, ističe da su ih ove sezone minimalno povisili.

- Cijene karata za korištenje naših staza u ovoj skijaškoj sezoni blago su povećane u odnosu na prošlogodišnje. Tako cijena dnevne ski-karte za odraslu osobu u toku sezone iznosi od 55 do 65 KM, dok jedna od omiljenih ski-karata svih posjetilaca, kako lokalnih, tako i iz drugih zemalja, iznosi 440 KM, takođe, za odraslu osobu, a u pitanju je ski-karta 10 u sezoni -dodao je Ljevnaić.


U skijalištu "Ski Vlašić", gdje je cijena dnevnog ski-pasa 30 KM, kažu da je sezona dosad odlična te da je u danima Nove godine bilo najviše gostiju. Dodaju da su prošle godine na ovom skijalištu uglavnom prevladavali domaći gosti, dok ove sezone bilježe veliki broj gostiju iz dijaspore.

- Slobodno možemo reći da je ove sezone dijaspora preplavila naše skijalište, a posebno u periodu katoličkog Božića i oko Nove godine - ističu iz "Ski Vlašića" za "Nezavisne novine" i dodaju da u narednom periodu očekuju domaće goste.

Zvonko Bagarić, direktor "Adria Ski Kupresa" na Kupresu, kaže da su zadovoljni sezonom i rekorde obaraju svake godine.

- Staze su pune prirodnog snijega i skijalište radi sve vrijeme. U odnosu na prošlu godinu, ova sezona je dosta bolja jer je ranije i počela", kazao je Bagarić za "Nezavisne novine". Dodao je da su u vrijeme katoličkog Božića imali dosta gostiju iz Hrvatske, tačnije iz Zadra i Dubrovnika, kao i građana iz RS, u najvećem broju iz Banjaluke i Mrkonjić Grada.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.