NavMenu

Objavljene zarade zaposlenih po sektorima u Srbiji - Evo u kojim oblastima radnici dobijaju najveće plate

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 27.12.2021. 17:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lavazzamoon/shutterstock.com,)Ilustracija
U Srbiji je najisplativije raditi na poslovima računarskog programiranja, na konsultantskim i poslovima koji su s tim povezani, jer je u tim delatnostima prosečna mesečna zarada u oktobru bila 215.869 dinara, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Taj je sektor najzaslužniji što su najveće plate bile u informisanju i komunikacijama, gde je zabeležen neto prosek od 158.156 dinara.

Visokim primanjima za naše prilike mogli su se pohvaliti i oni koji rade u vazdušnom saobraćaju gde je oktobarski prosek 159.590 dinara, u sektoru eksploatacije sirove nafte i prirodnog gasa je iznad 130.000 dinara, dok zaposleni u uslužnim delatnostima, u rudarstvu i geološkim istraživanjima imaju prosek 110.595 dinara.

Najveći prosek u prerađivačkoj industriji ostvaren je u proizvodnji koksa i derivata nafte i iznosio je 114.209 dinara, a prosek veći od 100.000 dinara zabeležen je i u farmaceutskoj proizvodnji.

Tradicionalno visoka primanja imali su zaposleni u finansijskim delatnostima i osiguranju, gde je dostignut prosek od 101.706 dinara.

U oblasti naučnog istraživanja i razvoja zabeležen je prosek od 140.908 dinara.

Na drugom kraju skale su oni sa najnižim primanjima, pre svega pripremanje i posluživanje hrane sa prosekom od 36.978 dinara, putničke agencija, tur-operatori i usluge rezervacija čiji je oktobarski prosek jedva premašio 40.000 dinara, zatim popravka računara i predmeta za ličnu i upotrebu u domaćinstvu gde se u proseku zarađivalo po 41.340 dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.