NavMenu

U obradi tri licence za kripto menjačnice - Očekuje se rast Beogradske berze

Izvor: Tanjug Sreda, 22.12.2021. 13:40
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / WorldSpectrum)Ilustracija
U ovom trenutku u obradi su tri licence za kripto menjačnice, a četiri izdavaoca tokena platila su zahtev za izdavanje licenci, rekao je ministar finansija Siniša Mali u parlamentu, odgovarajući na pitanja poslanika.

- Očekujem u narednih nekoliko nedelja da ćemo imati prve licence koje će biti izdate, to je za nas veoma važno - rekao je Mali i podsetio da je Srbija bila jedna od prvih zemalja koja je zakonski regulisala tu oblast.

Kako kaže, polako, ali sigurno se i to tržište razvija.

- Intenzivno radimo na strategiji rasta i razvoja Beogradske berze. Smatram da je Beogradska berza pravi instrument da podrži razvoj našeg finansijskih tržišta i u ovom trenutku radimo na razvoju platforme za trgovanje digitalnim tokenima koji će biti u imlementaciji već naredne godine - poručio je Mali.


Ukazao je da sve ono što se dešava u svetu, dešavaće se u tom smislu i u našoj zemlji, te očekuje da Beogradska berza raste.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.