NavMenu

Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor i ostali veliki turistički centri Dubaiju predstavljaju svoje potencijale

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.12.2021. 14:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandra Kekić)Ilustracija
Na predlog Turističke organizacije Srbije, Turistička organizacija Sokobanja zajedno sa vodećim turističkim organizacijama u zemlji: Beogradom, Turističkom organizacijom grada Niša, Vojvodine, Zlatibora i Vrnjačke Banje, predstaviće se u januaru naredne godine na izložbi EXPO 2020 Dubai. Naime, Republika Srbija od 1. oktobra ove godine do 31. marta naredne godine, zajedno sa više od 190 zemalja iz ceog sveta učestvuje na prestižnoj svetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai. Tema učešća naše zemlje, na Svetskoj izložbi je "SRBIJA STVARA IDEJE – Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost".

− Turistička organizacija Sokobanja, zajedno sa ostalim vodećim turističkim organizacijama naše zemlje, predstaviće svoje potencijale u nedelji turizma od 9. januara do 15. januara 2022. godine. Tursitički potencijal Sokobanje biće predstavljen vizuelnim i video materijalima, napravljenim za 2022. godinu, koji će na ovoj prestižnoj svetskoj izložbi biti premijerno prikazani. Video materijali su urađeni po svetskim standardima i zadovoljili su visoke kriterijume ove manifestacije. Izuzetno nam je drago i čast nam je što Sokobanja ima kapacitete da da jedan makar i mali doprinos promociji turističke Srbije na možda jednom od najvećih svetskih turističkih tržišta odnosno izložbi. Ujedno se nadamo da ćemo nakon toga imati i dobre rezultate − kaže Ljubinko Milenković, direktor TOSB-a, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštinske uprave.

EXPO 2020 Dubai, trebao je biti održan, prošle godine, ali je zbog pandemije korona virusa sve pomereno za kraj ove i početak naredne godine. Paviljon Srbije je osmišljen kao svojevrsna vremenska kapsula, koja povezuje zaostavštinu vinčanske kulture sa digitalno naprednom, savremenom Srbijom. U potpunosti je digitalizovan i pruža mogućnost virtuelnog putovanja, kako kroz različite realnosti a tako i kroz različite vremenske epohe. Kroz srpski paviljon omogućeno je kretanje na tri različita načina, koristeći najsavremenije platforme.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.