NavMenu

Telekomu Srbija kredit od 70 mil EUR od Evropske investicione banke za uvođenje 5G i proširenje 4G mreže

Izvor: eKapija Utorak, 14.12.2021. 17:07
Komentari
Podeli
(Foto: telekom.rs)
Evropska investiciona banka (EIB) obezbediće kredit u iznosu od 70 mil EUR Telekomu Srbija za uvođenje 5G telekomunikacione mreže i proširenje postojeće 4G mreže širom Republike Srbije, saopšteno je iz Telekoma.

- Kredit EIB-a će omogućiti da 60% građana Srbije dobije pristup najsavremenijoj 5G mreži i da se pogodnosti 4G mreže prošire tako da budu pristupačne skoro svim građanima - navodi se u saopštenju

Nove i unapređene 5G i 4G mreže će, kako se stiče, omogućiti domaćim kompanijama da ponude napredne digitalne usluge, povećaju svoju konkurentnost i produktivnost i ubrzaju razvoj privatnog sektora.

- Naša investicija u širenje 5G i 4G mobilnih mreža u Srbiji predstavlja veliki doprinos Tima Evropa ka bržoj digitalnoj transformaciji srpske ekonomije. To je ulaganje u bolji kvalitet života, veću konkurentnost i nove poslovne prilike za domaće firme. Brza i efikasna digitalna tranzicija i ulaganje u informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) i prateću infrastrukturu podstiču inovacije i doprinose zelenoj, održivoj, cirkularnoj i klimatski stabilnoj Srbij - rekla je Ljiljana Pavlova, potpredsednica EIB-a zadužena za poslovanje u Srbiji.

- Ugovor koji smo potpisali sa EIB doprineće ubrzanju digitalne transformacije svih sektora u zemlji, što je od ključne važnosti za dalji napredak i razvoj naše privrede. Takođe, zahvaljujući partnerstvu sa EIB, Telekom Srbija omogućiće brži i lakši pristup internetu stanovnicima kako urbanih, tako i ruralnih delova naše zemlje i time obezbediti uslove za ubrzanje digitalne transformacije društva u celini - izjavio je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.