NavMenu

Rudari Kolubare i Kostolca traže pismene garancije za očuvanje radnih mesta, objavio direktor - Moguć i marš na Beograd

Izvor: Tanjug Sreda, 08.12.2021. 10:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: iurii/shutterstock.com)Ilustracija
Rudari Kolubare i Kostolca traže od predsednika Aleksandra Vučića da im pismeno garantuje da će njihova radna mesta sačuvati od onih koji žele da zatvore rudnike u Srbiji i najavljuju da će, u suprotnom, krenuti peške u marš na Beograd, objavio je danas vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić.

- Rudari Kolubare i Kostolca traže od predsednika Vučića pisane garancije da će ih sačuvati od neprijatelja u zemlji i inostranstvu koji žele da zatvore naše rudnike i otmu koru hleba našoj deci ili kreću peške u marš na Beograd i moja je obaveza da to prenesem i predsedniku Vučiću i javnosti - naveo je Grčić.

On je napomenuo da je poslednji povod za takvu reakciju više od 15.000 rudara EPS-a bio zahtev poslanice Evropskog parlamenta iz redova Zelenih, Viole fon Kramon, da se zatvore rudnici i termoelektrane u Srbiji.

Direktor EPS-a je podsetio da rudarski i termo sektor EPS-a obezbeđuje energetsku sigurnost Srbije, što se ponovo pokazalo poslednjih meseci kada je Evropa pogođena najvećom do sada energetskom krizom.

- Konstantni su pritisci i napadi na rudare i zato su od mene tražili da njihov predsednik pismeno garantuje bezbednost njihovog posla i opstanak njihovih porodica, kao i da se konačno pokaže ko su oni koji rade protiv EPS-a i interesa Srbije - rekao je Grčić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.