NavMenu

Italijanska razvojna banka želi da podrži zelene energetske projekte u Srbiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.12.2021. 15:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: AKIRA_PHOTO/shutterstock.com)Ilustracija
Italijanska razvojna banka želi aktivno da učestvuje u projektima koji su u vezi sa zelenom energijom u Srbiji, i to ne samo kada je reč o obnovljivim izvorima energije, već i o programu povećanja energetske efikasnosti, izjavio je šef Odeljenja za međunarodne poslove Banke Laurent Frančozi i istakao da je ta banka Srbiju označila kao jednu od glavnih lokacija, ne samo zbog ekonomskih i političkih veza , već zbog činjenice da su projekti u energetskoj infrastrukturi i zaštiti životne sredine u fokusu srpske vlade.

- Takođe, mislim da postoji prostor da sarađujemo na unapređenju prenosne i distributivne elektroenergetske mreže, kao i u transportu - rekao je Frančozi posle sastanka sa ministarkom rudarstva i energetike Srbije Zoranom Mihajlović.

Mihajlović je ocenila da je prostor za saradnju veliki, s obzirom na potrebu da se uveća broj investicija privatnog sektora, napomenuvši da su projekti obuhvaćeni novim investicionim planom vredni više od 17 mlrd EUR.

Ambasador Italije u Srbiji Karlo Lo Kašo, koji je prisustvovao sastanku, rekao je da, s obzirom na privredni rast Srbije i povoljan investicioni ambijent, postoji interesovanje italijanskih kompanija za dodatna ulaganja, preneo je sajt Vlade Srbije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.