NavMenu

Rekonstrukcija ulica Kneza Miloša, Prvomajske i Stevana Sremca u Sokobanji - Traži se projektant

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.11.2021. 09:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)Ilustracija
Tri ulice u Sokobanji, Kneza Miloša, Prvomajska i Stevana Sremca uskoro će biti rekonstruisane.

Opštinska uprava je već raspisala tender za izradu projekto-tehničke dokumentacije, a kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji, a nakon izvođenja planiranih radova neke od ulica imaće potpuno drugačiji izgled.

U planu je rekonstrukcija dvosmerne ulice Kneza Miloša u dužini od 640 metara. Radovi će se izvoditi u postojećoj regulaciji. Zadržava se postojeća širina kolovoza, kao i trotoar sa leve strane, a sa desne strane ulice, u celoj dužini, predviđa se izgradnja trotoara. Takođe, na početku ulice u dužini od 30 metara gradiće se nova saobraćajna deonica na mestu gde je kolovoz u jako lošem stanju.

Prvomajska ulica rekonstruiše se u dužini od 270 metara. Ulica je slepa i završava se okretnicom. U postojećoj regulaciji širina kolovoza je 4 metra, a projekat rekonstrukcije treba da predvidi proširenje na 5 metara na mestima gde je to moguće. Zbog denivelacije terena projekat treba da obuhvati i izgradnju potpornog zida duž severne strane u postojećoj regulaciji bi se osigurala saobraćajnica.

Ulica Stevana Sremca rekonstruisaće se u dužini od 360 metara. Sa obe strane ulice nalazi se drvored koji se zadržava. Širina kolovoza je 6 metara, a planiraju se radovi u postojećoj regulaciji uz manje korekcije. Duž severne strane gradiće se novi trotoar i potporni zid kako bi se rešio problem denivelacije zemljišta.

Za sve tri ulice predviđena je rekonstrukcija kanalizacione i vodovodne infrastrukture.

Projektnim zadatkom predviđeno je da budući pružalac usluga izrade tehničke dokumentacije za sve tri ulice izradi idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje radova.

Vrednost posla iznosi 1.5 miliona dinara, a tender je otvoren do 6. decembra.

Bliže detalje u vezi sa tenderom možete pogledati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.