NavMenu

Nova manifestacija u Beogradu - Sajam korišćenih vozila početkom decembra

Izvor: BIZLife Nedelja, 28.11.2021. 12:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ulrich Mueller/shutterstock.com)Ilustracija
Domaće tržište polovnih automobila iz dana u dan je sve veće, moćnije i zanimljivije. Naime, nakon stagnacije prodaje polovnih automobila u prošloj 2020. godini zbog pandemije COVID-19 virusom već u prvih šest meseci tekuće godine ovo tržište je zabeležilo značajan porast prodaje (čak 34% više u odnosu na prvu polovinu 2020. godine) da bi u poslednjih nekoliko meseci uspelo i da nadmaši prodaju, bar kada govorimo o istom periodu pre pandemije (septembar 2019. godine - novembar 2019. godine).

I dalje što se tiče potražnje polovnih automobila domaćim kupcima najzanimljiviji su automobili koji koriste dizel gorivo (čak 69%), dok je 28% kupaca polovnih vozila svoju pažnju usmerilo na rešenja sa benzinskim motorima. Svega 3% je svoje interesovanje pokazalo za električne automobile koji sporim koracima dolaze i na domaće tržište.

Pred predstojeće praznike sva istraživanja pokazuju da će tržište polovnih automobila ove godine dostići svoj maksimum u odnosu na prethodnih pet godina. Upravo zbog sve veće potražnje za polovnim automobilima glavni grad Srbije dobija svoj prvi Sajam korišćenih vozila koji će se održati od 3. do 5. decembra u Beogradskoj Štark areni.

U okviru Sajma korišćenih vozila posetioci mogu da očekuju izuzetno široku ponudu automobila, kao i brojne ponude među kojima su i vozila starosti od jedne godine do šest godina, youngtimer-i i oldtimer-i, nova vozila, ATV/QUAD vozila, motorne sanke, motocikli i različita električna rešenja.

Takođe, sve što prati četvorotočkaše i dvotočkaše moći će da se vidi i kupi na Sajmu korišćenih vozila - auto delove, pneumatike, felne, zaštitne folije, kozmetiku za održavanje automobila, alate, razna softverska rešenja i generalno najrazličitiju opremu.

Posetioci i kupci tokom trajanja sajma će moći da dođu do informacija o kupovini polovnih automobila na kredit ili lizing, kao i opcijama za osiguravanje istih. Tako na primer CA-leasing će obezbediti kamatnu stopu od svega 3,49% i putem lizinga će biti moguće finansirati vozila do ukupno 10 godina starosti, kao i vozila koja nemaju iskazan PDV.

Specijalna atrakcija Sajma je Mirko Rašić (neovlašćeni serviser).

Posle dugo godina Beograd se napokon pridružuje velikim svetskim gradovima i dobija svoj prvi Sajam korišćenih vozila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.