NavMenu

Skraćivanje glavnog užeta na Gold gondoli na Zlatiboru - Raspisan pregovarački postupak za izvođenje radova

Izvor: eKapija Četvrtak, 25.11.2021. 09:23
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija/S. Petrović)
JP Gold gondola Zlatibor objavilo je obaveštenje o sprovođenju pregovaračkog postupka bez objavljivanja javnog poziva za izvođenje radova na zameni pojedinih delova i skraćenju glavnog užeta na gondoli koja predstavlja turističku atrakciju Zlatibora.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, pregovarački postupak se sprovodi zato što ne postoji konkurencija.

- JP Gold gondola Zlatibor žičaru sa pratećom opremom nabavila je od Francuske kompanije Poma. Za neometan i
kontinuiran rad žičare za prevoz putnika neophodno je izvršiti radove na skraćenju glavnog užeta gondole. Zbog specifičnosti samog sistema, i zbog visokih standarda bezbednosti koji su zahtevani, kompanija Poma je jedini ponuđač koji može izvrši pomenute radove, jer je ona i proizvođač opreme i kompletne žičare. Takođe, nakon redovnih tehničkih pregleda određeni deo neispravnih ili oštećenih delova menja se u skladu sa zakonskim aktima i uputstvu proizvođača opreme. Poma nema ovlašćenog zastupnika u Republici Srbiji - navodi se u obrazloženju odluke.

Takođe, u pratećoj dokumentaciji nije navedeno koliki je obim radova i za koju dužinu se planira skraćenje glavnog užeta.

Detalje o raspisanom pregovaračkom postupku možete pogledati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.