NavMenu

Coca-Cola kupuje srpskog proizvođača vode Duboka

Izvor: instore.ba Sreda, 24.11.2021. 15:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: hedgehog94/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Allied Beverages Adriatic iz Zemuna (ABA), vlasnik brenda flaširane vode Rosa i ćerka firma američke kompanije Barlan Inc koju kontorliše The Coca-Cola Company, namerava da preuzme firmu Anđelković al iz Beograda, koja proizvodi mineralne vode Duboka i Deep, pokazuje prijava koncentracije Konkurentskom veću BiH, prenosi Indikator.ba.

Allied Beverages Adriatic sklopila je 13. jula 2021. ugovor o kupovini udela kompanije Anđelković al, pa će ona nakon završetka transkacije biti pod indirektnom kontrolom kompanije Coca-Cola preko njenih povezanih kompanija Barlan Inc. i The Coca-Cola Export Corporation.

ABA je vlasnik žiga Rosa i nosilac poslovanja u Srbiji u sklopu kojeg se flašira negazirana prirodna izvorska vodu i plasira na tržište Srbije, Bosne i Hercegovine, kao i na druga tržišta, dok je kompanija Anđelković al u aluminijumskom poslu i proizvodi ploče, listove, cevi i profile od plastike u proizvodnom pogonu u Staroj Pazovi.

Međutim, od 2017. godine, kada je kupila punionicu vode u Neresnici kod Kučeva, proizvodi i negaziranu i gaziranu prirodnu mineralnu vodu koja izvire na obroncima Homoljskih planina, pod brendovima Duboka i Deep.

Početkom ove godine, a s ciljem prodaje poslovanja s vodom, Anđelković je pokrenuo podelu kompanije na dve nezavisne kompanije tako da je izdvojio kompanije koje će nastaviti da se bave aluminijumskim poslom, dok je u ostatku kompanije koji je namenjen prodaji ostao posao s prirodnom mineralnom vodom, s povezanom imovinom i zaposlenicima. Anđelković nema povezanih firmi u Bosni i Hercegovini.

Konkurentsko veće BiH zaključilo da u ovom slučaju nije postojala obveza prijave koncentracije, pa je odbacilo prijavu kompanije Allied Beverages Adriatic, prenosi Poslovni.hr.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.