NavMenu

3 Banka - Novo ime za 20 godina poverenja

Izvor: Promo Sreda, 24.11.2021. 08:21
Komentari
Podeli
(Vladimir Vukotić) Opportunity banka iz Novog Sada od 22. novembra promenila ime

Na naslovnim stranicama nekoliko dnevnih listova, 22. novembra osvanule su zanimljive zelene vinjete: 3 banka – novo ime za 20 godina poverenja. Ime je izazvalo radoznalost i pažnju jer je ovo prvi put na tržištu da imamo banku čije ime je – broj. Otkud ideja za takvo ime i o kojoj se banci radi, objašnjava predsednik Izvršnog odbora banke, Vladimir Vukotić.

- Želeli smo da naše ime bude drugačije, jer smo i mi drugačiji. Smatramo da svako zaslužuje priliku i to je jedna od naših najznačajnijih vrednosti, pa smo još neke 2009. godine odlučili da se diferenciramo u odnosu na konkurenciju i da se kao banka fokusiramo na omogućavanje pristupa kreditima onom delu privrede i građana koji do tog trenutka nisu imali priliku da ih dobiju. Mi želimo da budemo banka koja im pomaže da ostvare te neke svoje životne planove. Da, ako su na selu, mogu da priušte popravku ili nabavku mehanizacije, kupe još po koje grlo stoke, a ako su preduzetnici, da kupe neku mašinu koja će im pomoći da razviju svoje preduzeće ili preduzetničku radnju. Kredite odobravamo i građanima sa otežanim pristupom bankarskim uslugama, koji zbog niskih primanja ili zbog toga što nemaju ugovor o radu na neodređeno, nisu mogli da dođu do potrebnih sredstava. Da obraduju sebe, da obraduju svoju decu i unučiće. Čak 45% naših klijenata, prema podacima Kreditnog biroa, pre saradnje sa našom bankom nije koristilo kredite. Ovaj pristup se oslikava na naše poslovanje i kada je štednja u pitanju, pa naši klijenti na niže uloge dobijaju veću kamatu nego na veće iznose što je veoma jedinstveno - rekao je Vukotić.

_____________________
Uz novo ime i novi logo

Uz novo ime, banka sada ima i novi logo, koji sa svojim jednostavnim geometrijskim oblicima i isprepletenim linijama, predstavlja drvo sa tri grane tj. cilja banke a ujedno asocira na posvećenost održivosti i očuvanju životne sredine.
_____________________

Vukotić je dodao da ime 3 Banke implicira tri strateška cilja banke: pozitivan uticaj na ljude, na planetu i na ekonomski prosperitet. Banka, kaže on, realizuje svoje aktivnosti na način koji sva tri cilja drži u balansu i ostvarenje jednog cilja ne sme ugrožavati druga dva.

- Primera radi, mi ne želimo da ostvarimo profit, a da sa druge strane ne brinemo o ljudima, pa da taj rast bude zasnovan na, na primer, smanjenu broja zaposlenih. Naši zaposleni su naš najveći kapital, naš najznačajniji resurs i stalo nam je do toga kako žive, sa kojim izazovima se suočavaju, šta možemo da uradimo kako bi oni napredovali. Naše pravilo je da za uspeh ne moraš da "pređeš kod komšije". Većina naših menadžera je svoju karijeru i započelo u našoj banci i napredovali od savetnika za klijente do menadžera ekspoziture, pa i na neke više pozicije, u skladu sa tim da svako zaslužuje priliku - objašnjava Vukotić.

Priča o 3 Banci je u suštini jedna uspešna priča o preduzetništvu.

- Razumemo se, jer smo, kao i naši klijenti, počeli sa malim kapitalom, četvoro zaposlenih i minimalnim šansama za uspeh na veoma konkurentnom bankarskom tržištu, a danas imamo tim od preko 500 ljudi. Odobravamo kredite preduzetnicima, kako bi mogli kupe dodatne mašine, da renoviraju poslovni prostor ili ulože u nešto drugo što će im pomoći da razviju svoje poslovanje. Poljoprivrednicima pomažemo da prošire svoju proizvodnju, da i mala gazdinstva postanu velika. Omogućavamo im da kupe neko dodatno grlo stoke, poprave ili kupe traktor, ulože u plastenik, dokupe malo zemlje… I način rada nam je drugačiji. Ne čekamo da klijenti dođu u banku, već mi dovodimo banku u njihovo dvorište, obezbeđujući im premium uslugu, bez obzira na iznos kredita koji im odobravamo - rekao je predsednik Izvršnog odbora 3 Banke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.