NavMenu

Domaće prehrambene kompanije predstavljaju ponudu na sajmu u Šangaju

Izvor: eKapija Petak, 05.11.2021. 08:25
Komentari
Podeli
Ilustarcija (Foto: Twin Design/shutterstock.com)Ilustarcija
Proizvodi kompanija prehrambene industrije Srbije biće predstavljeni na Kineskom međunarodnom sajmu uvoza CIIE 2021 (China International Import Expo 2021) koji počinje u Šangaju i traje do 10. novembra. Četvrtu godinu zaredom Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) organizuju nastup domaće privrede na Kineskom međunarodnom sajmu uvoza.

Ove godine svoje izvozne potencijale na našem nacionalnom štandu površine 200 m2 prezentovaće 13 kompanija iz prehrambene industrije Srbije, saopšteno je iz PKS.

- Sajam u Šangaju je dobra prilika za ostvarenja i razvoj poslovnih kontakata sa kineskim uvoznicima i distributerima, ali i mesto prikupljanja novih ideja i praćenja svetskih trendova - kaže Zorana Delić iz Centra za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja PKS.

Pod sloganom "Delimo najbolje sa Kinom", ove godine kineski partneri moći će da uživaju u kvalitetnom i vrhunskom srpskom vinu koje je već našlo put do kineskih potrošača, ukusima zanatskog piva u čijoj ponudi će se naći ukusi fine note kafe i čokolade, arome tropskog voća, maline i nane, proizvodima naših mlekara, hrani za mališane, zamrznutom voću, voćnim sokovima i ekstra džemovima, kao i proizvodima sa vrhunskim svojstvima srpskog tartufa, navodi Delićeva.

Zbog pandemije korona virusa i neophodnim tronedeljnim karantinom za sve strane državljanje koji žele da uđu u Kinu, srpske kompanije će na sajmu zastupati njihovi kineski predstavnici - partneri, uz punu podršku predstavništva Privredne komore Srbije u Kini.

- Prijateljstvo dve zemlje i dobri diplomatski odnosi Srbije i Narodne republike Kine predstavljaju veoma dobru osnovu za otvaranje novih poslovnih prilika, posebno kada je reč o kreiranju šansi za uvećanje izvoza srpskih proizvoda na tržište Kine - poručuju iz Razvojne agencije Srbije.

Proizvode će na sajmu predstaviti Mlekara Šabac, ITN Grupa (Eko Povlen i Budimka), Damar Confitd, Fruškogorski Vinogradi, Simex Original, Vinarija Čoka Plus, Aronija Vita, BT Winery, Dogma Brewery, Mlekara Ub, Fabrika dečije hrane Dobanovci, Imlek, Klanica Nedeljković.

Prošlogodišnji CIIE 2020 održan je na 360.000 m2. Na sajmu je predstavljeno više od 400 novih proizvoda, tehnologija i usluga, a posetilo ga je oko 400.000 posetilaca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Air Serbia: U Beograd stigao osmi ATR 72-600, uskoro ulazi u saobraćaj

Aviokompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je da je u Beograd stigao osmi avion ATR 72-600, koji bi posle obaveznih procedura trebalo da uđe u saobraćaj te kompanije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF. U boje i oznake srpske nacionalne avio-kompanije avion je ofarban u Tuluzu, a od 10. marta bio je u proceduri primopredaje i tehničkih kontrola u Francuskoj, navodi se u saopštenju. Izvršni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.