NavMenu

Beogradski Radnički dobija moderan sportski centar i multifunkcionalnu dvoranu - Traže se izvođači za gradnju novog kompleksa na Crvenom krstu

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.11.2021. 13:25
Komentari
Podeli
Budući izgled sportskog kompleksa Radnički (Foto: Centar za planiranje urbanog razvoja CEP)Budući izgled sportskog kompleksa Radnički
Kompleks Sportskog društva Radnički na Crvenom krstu biće rekonstruisan i proširen. Projektom je na postojećoj lokaciji u Ulici Vojvode Šupljikca, predviđena izgradnja potpuno novog, savremenog sportskog objekta sa dvoranom kapaciteta od 1.000 do 1.200 gledalaca, sportskim terenima i vežbaonicama, kao i kancelarijama za uprave klubova, prostorima za obuku i seminare, kao i muzejskim prostorom. Vladina Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima raspisala je tender za izgradnju novog kompleksa, a vrednost radova procenjena je na 2,4 milijarde dinara.

Kako se navodi u projektu koji je izradio CEP-Centar za planiranje urbanog razvoja, osim sportskih sadržaja kao obaveznih, u okviru kompleksa moguća je realizacija i komercijalnih delatnosti (poslovanje, trgovina i ugostiteljstvo) i javnih službi (muzej sporta, galerija, ambulanta) koji moraju biti usklađeni sa sportskom namenom kompleksa. Predviđena površina novog kompleksa je 18.753,75 m2.

Objekat je koncipiran kao savremeni sportski objekat sa multifunkcionanom dvoranom kapaciteta 1.025 gledalaca, sportskim terenima i vežbaonicama, kao i kancelarijama za uprave klubova, garažom i ostalim pratećim sadržajima.

Budući kompleks je podeljen na dve celine, sportski centar sa administracijom i sportsku dvoranu sa pratećim sadržajima i garažom. Spratnost oba dela objekta je 2Po+Su+Pr+3.

Trenutno se na ovom prostoru nalazi sedam objekata, spratnosti od P do P+2, različitog bonitetnog stanja. Pored sportske namene, u sklopu kompleksa se nalaze dva ugostiteljska objekta i autoservis sa autoperionicom. Takođe, tu se nalazi i nekoliko objekata različite namene, spratnosti i boniteta (objekat Nacionalne službe zapošljavanja, objekat Arhiva, ugostiteljski objekat u dnu parcele). Svi postojeći objekti predviđeni su za rušenje, a njihova ukupna BRGP površina prema snimku na terenu je 4.442 m2.

Rok za podnošenje ponuda za izgradnju novog kompleksa je 9. decembar 2021. godine, a više detalja pogledajte OVDE.


Sportski centar

Na nivou suterena i dva podzemna nivoa ovog dela objekta formirano je nekoliko različitih sportskih sadržaja sa pratećim prostorima. Trenažna sala za košarku, rukomet, odbojku sa pratećim sadržajima (svlačionice sa sanitarnim prostorijama i tuševima za četiri tima, trenere) i ostavama za rekvizite i sportsku opremu nalazi se na nivou podruma -2 sportskog centra.

Na nivou podruma -1 sportskog centra nalazi se squash centar sa dva terena za squash sa pratećim sadržajima (svlačionice sa sanitarnim čvorovima i tuševima), ostavama za rekvizite, recepcijom, komunikacionim prostorom - holom koji je delimično organizovan i kao gledalište. Na istom nivou projektovana je i streljana sa šest streljačkih mesta za vazdušni pištolj i pušku (dužina streljačkih staza 10m , 15m i 20m) sa pratećim prostorijama – garderobama, ostavom za municiju i naoružanje, ofisom, tehnikom i komunikacijama. Streljana je projektovana isključivo za vazdušni pištolj i pušku.

Teretana/fitness centar sa svim spravama i rekvizitima za taj tip sportskih sadržaja sa prateć
im sadržajima sadržajima (svlačionice sa sanitarnim prostorijama i tuševima), prostrijama za trenere, recepcijom i prostorom za odmor (kafe i juice bar) organizovana je na nivou suterena sportskog centra.

Tri odvojene sale za borilačke sportove (boks, džudo, karate i sl.) nalaze se u prizemlju objekta sportskog centra. Sve sale imaju pripadajuće svlačionice sa sanitarnim čvorovima i tuševima kao i prostrije za trenere i ostave za rekvizite i opremu.

Na spratnim etažama sportskog centra formirane su sale za futsal i za male sportove. Sala za futsal sa pratećim sadržajima (svlačionice za sportiste i trenere sa sanitarnim prostorijama i tuševima) i tribinama na galeriji sa 80 mesta za gledaoce. Multifunkcionalna sala za male sportove (stoni tenis, aerobik, joga i sl.) sa pratećim sadržajima (svlačionice za sportiste i trenere sa sanitarnim prostorijama i tuševima

U okviru sportskog centra previđena je i administracija sa kafe restoranom u prizemlju administrativnog objekta sa oko 70 mesta. Administrativni deo objekta sa kancelarijama, kabinetima i salama za sastanke i pratećim prostorijama (toaleti, čajne kuhinje, ostave) organizovanim na dve gotovo identične etaže ( 1. i 2. sprat) kao i na 3 spratu objekta. 33 kancelarije za sportske klubove, trenere, predsedništvo, sekretaricu, dve sale za sastanke, arhiv i prateće prostorije na svakom spratu plus vertikalne i horizontalne komunikacije.

Atrijum sa ulaznim vetrobranima, stepeništima i lifotvima, recepcijom i info pultom. U okviru atrijuma organizovan je show room SD Radnički (mala izložbeno muzejska postavka – trofeji, fotografije, memorabilije). Na južnom zidu atrijuma predviđeno je i postavljanje stene za penjanje (climbing wall) kao još jednog sportsko-rekreativnog sadržaja.


Sportska dvorana

Multifunkcionalna sportska dvorana sa 1.025 mesta (959 mesta na tribinama, 4 mesta za invalide, 50 mesta na VIP tribinama, 12 novinarskih mesta) i pratećim sadržajima (svlačionice sa sanitarnim prostorijama i tuševima za dva tima, trenere, sudije, delegate) i prostorijama za ambulantu, rekvizite i sl. U okviru ove funkcionalne celine nalazi se i ulazni hol sa biletarnicom, toaletima za posetioce, punktovima za osveženje i fast food-om i svim potrebnim vertikalnim i horizontalnim komunikacijama. Dvorana je dimenzionisana za održavanje košarkaških, rukometnih i odbojkaških utakmica kao i za druge manifestacije koje ne moraju biti isključivo sportske.

Ispod sportske dvorane projektovana je garaža objekta. Garaža je ogranizovana u tri etaže međusobno povezane rampama. Prvom nivou garaže pristupa se sa terena sa najniže kote parcele/dvorišta kompleksa dok su druge dve etaže potpuno ukopane. Garaža je ukupnog kapaciteta 162 PM od toga 9PM za invalide.

Tehničke prostrije za mašinske, elektro i instalacije vodovoda i kanalizacije najvećim delom smeštene su u podzemnim nivima uz garaže, ali ima ih i na drugim nivoima prema potrebi i tehničko tehnolškim zahtevima pojedinih funkcionalnih grupa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.