NavMenu

Gigantski eskalator obećan Beogradu - Od Kliničkog centra do metro stanice ispod Mostara gradiće se podzemni prolaz i pokretne stepenice

Izvor: Tanjug Četvrtak, 04.11.2021. 08:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Daniel Caluian/shutterstock.com)Ilustracija
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će Klinički centar u Beogradu biti povezan podzemnim prolazom i pokretnim stepenicama sa budućom metro stanicom Mostar.

Naveo je da je jedan od zahteva tu bio da metro prolazi ispod Kliničkog centra, ali da "nigde u svetu metro ne prolazi ispod bolnica".

- Metro stanica Mostar se nalazi bukvalno 400 metara od KC i predviđeno je da se iz dvorišta KC napravi podzemni ulaz gde bi se pokretnim stepenicama išlo pravo u stanicu Mostar, to je kao da imate metro stanicu - rekao je Vesić.

Takođe, dodao je da će Železnička stanica Prokop biti obuhvaćena trećom linijom beogradskog metroa.

- Prva linija metroa (Makiško polje - Mirijevo) potpuno je definisana, s tim što je jedno udruženje građana predložilo devijaciju prema Labudovom brdu i Ceraku, što je ušlo u plan - rekao je Vesić odgovarajući na pitanja novinara u Starom dvoru.

Kazao je da će se ta devijacija raditi u nekom narednom periodu i da se u svim gradovima koji imaju metro on stalno dograđuje.

Kada je reč o drugoj liniji, Vesić je rekao da nije video neke velike primedbe.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.