NavMenu

Japanski Nidec u decembru počinje da gradi fabriku u Novom Sadu

Izvor: RTV Četvrtak, 28.10.2021. 15:55
Komentari
Podeli
Japanski gigant Nidec proizvodiće u Novom Sadu elektromotore, a prema rečima predsednika Pokrajinske vlade, Igora Mirovića, gradnja fabrike trebalo bi da počne u decembru.

- Ekskluzivna vest je da u Vojvodinu dolazi japanska kompanija Nidec. Upoznali smo se na samu u Minhenu 2018. godine, a početkom decembra počinju da grade fabriku elektromotora za, kako oni kažu, sve što se vozi i što leti - rekao je Mirović.

Izgradnja fabrike u Novom Sadu je, kako je ranije rekao Cuđi Šingo, direktor Nidec Srbija, prvi korak u osnivanju industrijskog parka Nideka u Evropi.

- Planiramo da investiramo 1,5 mlrd EUR u celoj Evropi za razvoj našeg biznisa, a veći deo ove investicije biće uloženo u Srbiji - navodi Šingo.

Nidec je u februaru ove godine potpisao Okvirni sporazum sa Ministarstvom privrede i Novim Sadom kojim se obavezao da će realizaciju najavljenog projekta u tom gradu započeti preko dve svoje ćerke kompanije.

Sporazumom se kompanija obavezala na ulaganje od 72,9 mil EUR i zapošljavanje 480 radnika, a predviđeni su i novčani podsticaji države Srbije u ukupnom iznosu od 8,9 mil EUR, kao i mogućnost ostalih vidova podsticaja, poput oslobađanja od poreza na dobit.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.