NavMenu

UJR u Rožajama realizuje investicije vredne oko 18 mil EUR - U toku gradnja žičare na Hajli, završetak građevinskih radova u ski centru očekuje se 2023.

Izvor: eKapija Sreda, 27.10.2021. 16:04
Komentari
Podeli
Izgradnja žičare na Hajli (Foto: Uprava javnih radova)Izgradnja žičare na Hajli
U prava javnih radova u Rožajama realizuje investicije u iznosu od oko 18 mil EUR, a jedna od najznačajnijih svakako je izgradnja Ski centra Štedim na Hajli.

- Rožaje predstavljaju jedan od primera optimalnog upravljanja kapitalnim investicijama, tako da danas ovde imamo radove u odmakloj fazi na nekoliko važnih turističkih, komunalnih i infrastrukturnih projekata. Samo na području te opštine u toku je realizacija investicija u vrednosti od oko 18 mil EUR, od čega je više od 14,2 mil EUR ugovorenih radova i usluga na budućem ski centru Štedim na Hajli - objasnili su iz Uprave.

Na novom atraktivnom zimskom lokalitetu montirana je početna stanica šestosedne žičare, postavljeni svi noseći stubovi, a u toku su završni radovi na izlaznoj stanici. Očekuje se da narednih dana bude ugrađen pogonski motor, dok je montaža sajle i korpi planirana za narednu godinu.

- Ukoliko to dozvole vremenske prilike i ne bude drugih otežavajućih okolnosti, očekuje se da najveći deo građevinskih radova na novom ski centru bude završen do kraja 2023. godine - naveli su iz Uprave.

Oni su najavili da će u Rožajama uskoro biti privedena kraju izgradnja sportske sale u okviru Gimnazije i srednje stručne škole, vredne više od 1,62 mil EUR, nakon čega će biti predata korisniku na upotrebu.

- Ovaj moderan, funkcionalan objekat, doprineće razvoju sporta i unaprediti uslove za rad učenika i nastavnika dve srednje škole - dodaje se u saopštenju.

Iz Uprave su kazali da je jedan od značajnijih infrastrukturnih projekata za meštane na području rožajske opštine, naročito za poljoprivrednike, izgradnja gradske tržnice, savremenog višenamenskog objekta koji će ispunjavati sve tehnološke i sanitarne uslove za bezbednu prodaju proizvoda.

- Prva faza obuhvatila je građevinske radove, dok je javna nabavka za završnu fazu opremanja objekta i uređenja terena oko pijace u toku. Ukupna vrednost ove investicije, u cilju stavljanja objekta u funkciju, iznosi nešto više od 1 mil EUR - precizirali su iz Uprave.

Uprava je nedavno zaključila i ugovor o rekonstrukciji objekta osnovne škole u Dacićima, za koju će biti izdvojeno 180.000 EUR, kako bi učenicima i prosvetnim radnicima omogućila kvalitetne uslove za boravak i sprovođenje nastavnog programa.


- Na području rožajske opštine u toku su završni radovi na izgradnji vodovoda Ćosovsko vrelo, koji će, nakon što lokalna samouprava obezbedi priključak na naponsku elektro mrežu, stanovnicima više mesnih zajednica osigurati kontinuirano snabdevanje vodom u toku cele godine - kazali su iz Uprave.

U fazi izrade tehničke dokumentacije je više drugih komunalnih i infrastrukturnih projekata, čija će realizacija početi u narednom periodu.

Kako je saopšteno, Uprava javnih radova do danas je realizovala više od 70% ovogodišnjeg kapitalnog budžeta, a očekuje se da će do kraja godine preći 90%, saopštili su njeni predstavnici.- Takav rezultat predstavlja veliki uspeh, imajući u vidu da je prvih šest meseci, zbog neusvajanja Zakona o budžetu, obeležilo privremeno finansiranje - kazali su iz Uprave.

Uprava je, prema rečima njenih predstavnika, u prethodnih osam meseci stvorila uslove za prevazilaženje tehničko-pravnih otvorenih pitanja na više projekata, zahvaljujući čemu su radovi u Nikšiću, Rožajama, Podgorici, Baru i Kolašinu nastavljeni posle višemesečnog zastoja, a nova gradilišta biće uskoro otvorena u Danilovgradu i Bijelom Polju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.