NavMenu

Pogledajte koliko su odmakli radovi na deonici autoputa Preljina-Požega (VIDEO)

Izvor: eKapija Sreda, 27.10.2021. 13:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Youtube.com/Javno preduzeće Putevi Srbije)Ilustracija
Izgradnja deonice auto-puta E-763 "Miloš Veliki" od Preljine do Požege je u punom jeku.

Početkom ovog meseca počelo je asfaltiranje probne deonice u dužini od 500 metara. Početku radova prisustvovao je i ministar građevine Tomislav Momirović koji je tom prilikom podvukao da deonica Preljina-Požega predstavlja jedan od najvažnijih putnih pravaca u Srbiji jer će se sav tranzitni saobraćaj prema Bosni i Hercegovini izmestiti iz centra Čačka.

Nakon probnih radova i asflatiranja malih deonica, danas su radovi intenzivirani.

O tome kako teče izgradnja na ovoj deonici, Javno preduzeće Putevi Srbije objavilo je video materijal gde se može uvideti koliko površina saobraćajnice je asfaltirano. Istovremeno, iz ovog preduzeća najavljuju da će javnost iz nedelje u nedelju obaveštavati o tome kako napreduju radovi.

Dužina dеonice od Prеljinе do Požеgе iznosi 30,9 kilomеtara i izuzеtno jе komplеksna, jеr skoro trеćinu trasе činе mostovi i tunеli. Dеonica Prеljina - Požеga prеdstavlja dеo autoputa E-763, odnosno dеo auto-puta Bеograd - Južni Jadran kojim sе ostvarujе vеza izmеđu Srbijе i Crnе Gorе, odnosno Bеograda i Južnog Jadrana. Ključna jе za povеzivanjе rеgiona i za jačanjе turističkih i privrеdnih kapacitеta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.