NavMenu

Skupština Beograda 8. novembra o planu generalne regulacije šinskih sistema

Izvor: eKapija Sreda, 27.10.2021. 10:55
Komentari
Podeli
(Foto: I.Vukša)
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će se 8. novembra Predlog plana generalne regulacije šinskih sistema naći pred odbornicima na sednici Skupštine Grada Beograda, nakon čega se može izdati građevinska dozvola i početi sa izgradnjom metroa.

– Kada je u pitanju metro neke primedbe su prihvaćene, komisija radi i završiće svoj posao do 8. novembra. To je poslednji neophodan korak kako bismo počeli izgradnju metroa – rekao je Vesić.

On je naglasio da plan generalne regulacije šinskih sistema nije samo važan zbog metroa nego i zbog BG voza.

– Na taj način će se povezati Surčin i Obrenovac s novim linijama koje sada ne postoje, a pojačaće se i linije prema Mladenovcu, Barajevu i Sopotu. Svi stanovnici prigradskih opština za četiri, pet godina će imati na svakih 10 do 12 minuta voz do centra grada "u špicu" i 45 minuta "van špica". Ovo će omogućiti da živite u Mladenovcu i radite u Beogradu i obratno kao i to da funkcionišemo kao jedna celina – rekao je Vesić za RTS.


On je podsetio da će se proširiti i tramvajske linije za 42,6 kilometara.

– Produžićemo tramvaj od Požeške prema Ceraku, od Jurija Gagarina prema Ledinama i Bežanijskoj kosi, od Bogoslovije na Adu Huju pa mostom na levu obalu Dunava. Tako će se omogućiti da tramvaj bude još prisutniji u gradu što znači skoro potpuni prelazak na šinski sistem prevoza – zaključio je Vesić, prenosi Beoinfo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.