NavMenu

Celjske mesnine do kraja 2022. otvaraju restorane u Beogradu i Novom Sadu

Izvor: Tanjug Subota, 23.10.2021. 14:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kichigin/shutterstock.com)Ilustracija
Celjske mesnine najavile su da će do kraja sledeće godine otvoriti svoje restorane u Beogradu i Novom Sadu. Pregovori oko preuzimanja nekih kompanija u Srbiji su u zastoju zbog kovida, rečeno je novinarima iz Srbije koji su posetili pogone ove firme u Celju.

U Celjskim mesninama kažu da žele da ostvare rast prodaje na srpskom tržištu.

Direktor i vlasnik Celjske mesnine koja su u Srbiji prisutne s brendom Z’dežele i predsednik udruženja GIZ Mesne industrije Slovenije Izidor Krivec rekao je da se uvek zalaže da se kupuje domaće, pa tako i da u Srbiji domaća hrana bude na prvom mestu, ali da zbog svog kvaliteta i bezbednosti slovenačka hrana zasužuje drugo mesto.
On je rekao da je cilj da proizvodi mesne industrije iz Slovenije, koji ispunjavaju najviše standarde EU, budu na tržištu Srbije puno više od dosadašnji četiri odsto svežeg mesa i mikrokonfekcije odnosno 4,3% prerađevina.

Direktor Celjskih u Srbiji Goran Mioković izneo je procenu da će na našem tržištu ove godine ostvariti prihod od 2,5 mil EUR, te da je u segmentu pršuta najača u Srbiju, i najavio da je cilj rast prodaje od 15 do 20% godišnje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.