NavMenu

Tražnja za kvadratima pokreće nove investicije - Predstavljamo vam novi Tematski bilten eKapije

Izvor: eKapija Četvrtak, 21.10.2021. 09:52
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Poslovni portal eKapija objavio je tematski bilten: Nekretnine i gradnja - Tražnja za kvadratima pokreće nove investicije. U ovom tematskom biltenu pročitajte:

- Da li je pravo vreme da se ulaže u nekretnine i šta bi moglo da zaustavi investicioni ciklus
- Da li će cene nekretnina nastaviti da rastu
- Kako nastaju trendovi u arhitekturi i gde je tu Srbija
- Kako teče realizacija najznačajnijih projekata i koji su veliki projekti u planu

O ovim temama razgovarali smo sa investitorima, arhitektama, proizvođačima opreme i materijala za građevinsku industriju...

Tematski bilten realizovan je u saradnji sa Belgrade Waterfront-om.

Rukovodilac sektora za upravljanje projektima kompanije CBS International, Silvija Đurić, otkrila je kako će izgledati poslovni prostori kakve smo poznavali i u kojima smo radili do pre dve godine, kao i šta će u narednom periodu biti u prvom planu.

O uticaju korona-krize na cementnu industriju, ali i o aktuelnim projektima, razgovarali smo sa Milošem Milojevićem, tehničkim direktorom fabrike cementa Moravacem. Takođe, on je govorio i o investicijama u vezi sa unapređenjem poslovanja i procesa proizvodnje.

Konsultantska kuća CBS International, koja je deo Cushman & Wakefield grupacije, predstavila je i projekte: Skyline AFI Tower - poslovnu kulu koja postaje centar biznis sveta prestonice, Green Escape - moderan poslovni prostor na Bežanijskoj kosi, Wellport - prvi kondominijum na Novom Beogradu i Voždove kapije na Voždovcu koje predstavljaju idealan spoj modernog gradskog života i prirode.

Stambeno-poslovni kompleks Lastavice prvi je u nizu projekata kojima će se češka kompanija Urban Developers and Investors (UDI) predstaviti srpskom tržištu. Sa iskustvom od 30 godina u izgradnji stambenih i poslovnih zgrada, tržnih centara i logističkih parkova, ova kompanija trenutno razvija projekte u četiri evropske zemlje.

Navigator Business Center 2 dobitnik je LEED GOLD sertifikata, koji je samo još jedan u nizu koji kompanija MPC Properties poseduje u svom portfoliju. Tim povodom razgovarali smo sa Jovanom Cvetković, direktorkom razvoja, tehničkih operacija i inovacija u MPC Properties sistemu.

O aktuelnim i budućim projektima govorili su predstavnici kompanije CTP Invest, koja, osim postojećih industrijskih parkova u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, kreće u razvoj najvećeg logističko-tehnološkog objekta, CTPark Belgrade City.

Iz kompanije Elixir Group predstavili su stambeno-poslovni kompleks Elixir Garden na Novom Beogradu, čiji se završetak gradnje očekuje krajem sledeće godine.

Pirot je sredinom septembra dobio prvi ritejl park – PULS Shopping Park. Reč je jednom od retkih takvih centara gde je investitor domaće pravno lice, AB MARKET PIROT, dok je u celokupnom procesu nastanka projekta, od ideje do realizacije i promocije, učestvovala Novaston platforma: Novaston Asset Management, Novaston Project management i Novaston Marketing Consultancy.

Kompanija Mekonta Investment Group predstavila je svoj novi projekat - Industrijski park Dobanovci, koji će početi da se gradi 2022. godine. U planu je da budući park bude izgrađen na 100 ha, a činiće ga osam objekata za privredne i dva za komercijalne delatnosti.

Sa Zoranom Burlić, direktorkom Belgrade Waterfront-a razgovarali smo o benefitima stanovanja na ovom prostoru koji je doneo potpuno novi koncept stanovanja na naše prostore. Ona je otkrila i kako napreduje izgradnja i kakvi su planovi do kraja godine.

Mia Zečević, generalna direktorka kompanije Novaston otkrila je na koje sektore tržišta je kriza najviše uticala, a govorila je i o strateškim ciljevima kompanije.

Stručnjaci iz kompanije Knauf Insulation rešavaju dilemu da li je za izolaciju bolje koristiti stiropor ili kamenu vunu, dok su iz kompanije Xella predstavili Xella premium sisteme gradnje, osmišljene da odgovore svim izazovima savremene arhitekture i građevinarstva.

TeamCAD je predstavio jednostavnu BIM aplikaciju za kupovinu, izdavanje i upravljanje nekretninama - BIM Real Estate (BRE), a kompanija Finvest prezentovala je novi stambeno-poslovni kompleks na Ceraku - Vrtovi Ceraka.

Kompanija Zorka opeka predstavila je novi proizvod u paleti zvučnih rešenja - Klimabloc 20 AKU, koji će biti dostupan početkom sledeće građevinske sezone, dok je kompanija PlanRadar otkrila na kojim se sve projektima koristi njihov istoimeni softver za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji i sektoru upravljanja nekretninama, koji je već dobro poznat investitorima i građevinskim inženjerima širom sveta.

Firme Herc invest i Herc Gradnja poznata su imena u Hercegovini kada je reč o gradnji stambeno-poslovnih i ostalih objekata, kako u RS tako i u regionu. Objekti koje su izgradili izazvali su interesovanje kupaca i u Trebinju, kao i širom sveta.

Celokupan sadržaj biltena možete pogledati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.